probajte!

Ne oklevajte, nego se osmelite: 4 saveta kako da vaš mejkap svi primete na sunčanim zimskim danima

0

Svedoci smo da se sve češće u zimskom periodu uživamo u topim danima i sunčevim zracima. Svima nam to popravi raspoloženje i dobijemo energije da uživamo u stvarima koje nas možda ne bi motivisale da je tmurno i hladno

foto: Shutterstock/Look Studio
foto: Shutterstock/Look Studio

Najpre smo svi inspirisani da se posebno obuku ipokažu svoje autfite. Te tako uklapaju razne detalje kako bi što više zasijali na sunčanom danu i kako bi preneli svu pozitivnu energiju koju ovakvi dani donose. 

 

Donosimo vam mejkap stilove kojim ćete sigurno biti zapaženi na ulici: 

 

1. Neizbežna narandžasta šminka nijansa na očima sigurno je nešto što privlači sunce na vaše lice. Jednostavno će vaše oči blistati, svi će se okretati za vama, te se tako ne sramite zbog komplimenata koje ćete dobijati. Kako bi pojačali efekat vaših očiju, dodajte ruž u boji mesa koji ima primese ljubičaste nijanse. Jednostavno je nemoguće da vas neko ne primeti. 

 

2. Jedan mejkap look koji dosta više naglašava prirodnost i sjaj vašeg lica je izbor za osobe koje ne žele previše pažnje da skrenu na sebe, ali da ipak ostanu u nekoj meri primetne. Dakle, izvucite tanku liniju uz koren gornjih trepavica, dodajte trepavice koje će vam izvući pogled i nemojte zaboraviti da u pregib vaših kapaka stavote neutralne nijanse koje će samo dati dubinu vašeg pogleda. Kako bi se zadržali u prirodnom duhu, dodajte svedenu prirodnu nijansu na usne sa rozikastim podtonom. 

 

3. Kada uz savršeno istenirano lice dodate precizno izvučen ajlajner i uz to belu olovku vaše oči će izgledati krupnije i vi tak će vaš pogled izgledati smeliji i odlučniji za aktivnosti koje će vam biti savršena doza adrenalina za sunčani zimski dan. Uz sve ovo možete dodati svedeni mat ruž i tako zaokružiti celokupan izgled. Ne brinite, svi će obratiti pažnju na vas, jer će bela olovka u vodenoj liniji odraditi svoj posao. 

 

Međutim, čuvenu belu olovku možete iskoristiti na još jedan zanimljiv način tako što ćete je izvući u unutrašnjem uglu oka tamo gde vam se zavšava vodena linija pri čemu ćete spustite malo boju, odnosno belu liniju i tako "izvući" oko i dobiti kosinu, no da bi to postigli donji kapak je potrebno obojiti tamnijom senkom, a za dodatno postizanje ovog izgleda u spoljnom uglu oko, na donjem kapku dodajte tamno braon ili crnu nijansu. 

 

Ukoliko vam baš treba jedan interesantan i atraktivan look ona inspiraciju možete crpeti iz serije Euforija koja prikazuje život tinejdžera, te je zbog takvog prikaza naišla je na mnoga negodovanja roditelja, pošto su jasno i eksplicitno prikazane scene seksa, konzumiranja narkotika, alkohola, odnosno svih stvari koje se često ne viđaju na ekranima, a potresacu, odnosno treba da predstavljaju (ne)realne situacije.

 

 

Međutim, pored ovih stvari u fokusu je i ljudska različitost i naglasak na definisanim identitetima ličnosti, seksualnim slobodama i sl. Međutim, mejkap look - ovi koji se u seriji pojavljuju, su opčinili svet.

 

4. Ovako nešto je vrlo jednostavno našminkati tako što ćete ljubičastu nijansu staviti u unutrašnji i spoljašnji deo oka, dok ćete na donji kapak, na centar, staviti istu tu nijansu. Sve ostalo ćete popuniti zlatkastom nijansom. Dodajte malo sjaja i uživajte!

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker