obavezno probajte

Zanosne PUNE USNE ― bez uloženog dinara: 6 fora kojima ćete prirodno postići zavodljiv izgled o kom maštate

0

Sve što vam je potrebno da vam usne deluju punije verovatno već imate u kući.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko želite da vam karmin stoji malo lepše i da vaše usne deluju zavodljivije, verovatno čeznete za ultimativnim trendom proteklih dvadesetak godina: punim usnama. Kajli Džener možda je najpoznatijih primer raskošnih punih usana i toga koliko se može zaraditi na ženskoj žudnji za njima, ali ona nije ta koja je pokrenula beauty revoluciju, već je samo iskoristila nešto čime su devojke opsednute već dugo i za šta su spremne da urade nezamislivo.


Ako ne želite da se za pomoć obratite estetskom hirurgu, neki od ovih trikova mogli bi vam biti od pomoći. Uz to, obavezno probajte i ovu hit caku za šminkanje koja stvara iluziju da su usne punije.

 

  • Iskoristite četkicu za zube


Što su usne glatkije, to će reflektovati više svetlosti i, samim tim, izgledati veće i raskošnije. Zato pokvasite četkicu za zube i nežnim kružnim pokretima njom masirajte usne kako biste se rešili mrtvih ćelija kože i pružili im nežan ružičast ton.

 

  • Piling šećerom


Iako je tehnika četkice za zube korisna, biće još delotvornija ako joj prethodi kućni tretman šećerom. Ova namirnica je prirodni piling, a ukoliko ga pomešate s kokosovim uljem dobićete vrlo efikasnu u delotvornu smesu koja će učiniti usne mekanim i nešto punijim.

 

Mat karmin, Karmin, usne, Pune usne
foto: Shutterstock
  • Naglasite luk


Takozvani Kupidonov luk na gornjoj usni umnogome utiče na to koliko će puno usne izgledati, pa je korisno malo ga "podići". Nakon pilinga, stavite dašak hajlajtera na ovaj deo usana pre šminkanja i stvorićete iluziju da su punije.

 

  • Koristite svetliji ruž

 

Tamne nijanse stvaraju utisak da su usne tanje, dok svetlije čine da deluju puno. Obično su efikasni nude i svetloroze tonovi.

 

  • Ne zaboravite olovku

 

Ovaj proizvod je nužan ako želite da postignete iluziju da su vam usne punije ― on ne mora da naglasi samo liniju usana, već ga možete koristiti i malo izvan njihovih granica. Važno je da olovka bude jednu do dve nijanse tamnija nego vaš ten i da lepo razmažete karmin unutar linija. Usne će sigurno izgledati bogatije!

 

  • Upotrebite i sjaj

 

Kao što smo već pomenuli, što se više svetlosti reflektuje na usnama, to će one delovati punije, pa je sjaj za usne ili karmin sa svetlucavim efektom važan alat.
 

 

makonda-tracker