make-up trik

NE TREBA VAM TONA PUDERA! Evo kako prekriti mrlje na koži bez preterivanja sa šminkom

0

Jednostavno, lako i bez dodatnih i suvišnih slojeva pudera

foto: Shutterstock, Shutterstock
foto: Shutterstock, Shutterstock

Starenjem se menja izgled kože i tamne ili staračke pege koje se pojavljuju na koži jedan su od znakova starenja kože. Mogu da se pojave na licu, rukama i drugim područjima često izloženim suncu.

 

Prekrivanje staračkih pega na licu može da bude frustrirajuće, posebno ako želite da to izgleda prirodno, a ne da se vidi kako imate "tonu" šminke.

 

 

Prema rečima šminkerke Dženi Patinkin, to nije nemoguće i potrebne su samo prave tehnike. Njen savet šminkerke uključuje četkicu koju koristite i način mešanja.

 

Odaberite korektor koji se podudara sa bojom vašeg pudera ili sa tonom vaše kože, a zatim, koristeći četkicu s finim vrhom, tapkajte proizvod po vrhu, pazeći da ne dirate spoljne strane. Dajte proizvodu nekoliko sekundi da malo oksidira, a zatim obrišite četkicu čistom suvom krpom i nežno operite samo rubove — rekla je Dženi Patinkin.

 

ogledalo, šminka, šminkanje
foto: Profimedia

Naglašava da to dobro funkcioniše jer je ponekad kod šminke sve stvar preciznosti.

 

Ovo neće samo da prekrije mrlju već će izbledeti proizvod na vašoj koži, tako da se ne vidi. A ako ste zabrinuti zbog toga što će se tokom dana skinuti, dodajte malu količinu pudera na vrh — dodala je Dženi Patinkin, prenosi Mindbodygreen.

 

 

makonda-tracker