Iznenadićete se

Pružite svom licu predah: Ovih 6 fenomenalnih stvari desiće se ukoliko prestanete da se šminkate

0

Bez obzira na to koliko je volite i koliko vam svakog dana diže samopouzdanje, šminkanje tokom letnjih dana nije preporučljivo za vašu kožu.

foto: Profimedia


4. Koža više nije dehidrirana


Agresivni čistači i skidači šminke isušuju kožu i blokiraju njenu sposobnost samoregeneracije. Ona je tada primorana da proizvodi što više sebuma kako bi nadoknadila vlagu. Kada počnete nositi čisto lice, primetićete da se više toliko ne mastite i da vam je ten svežiji nego inače.

 

Naučite da se šminkate kao pravi profesionalci: Napredni kurs konturisanja (FOTO)

 

5. Manje alergijskih reakcija

 

Koža može burno reagovati na sastojke poput parabena, sulfata, veštačkih mirisa koji iritiraju i često dovode do kontaktnog dermatitisa. Njegova karakteristika su crvene, suve mrlje na koži. Ako ste primetile nešto slično, napravite pauzu od nošenja šminke barem nedelju dana da vidite hoće li se stanje promeniti.

 

6. Popravlja se sveopšte stanje organizma

 

Zaboravljamo da se sve što stavljamo na sebe upija i kroz kožu dolazi u krv, što može izazvati anomalije i poremećaje. Sve u svemu, ne znači da se zauvek morate odreći šminke, već da ste nežne prema svojoj koži. I ne zaboravite obavezno skidati šminku pre spavanja.

makonda-tracker