Iznenadićete se

Pružite svom licu predah: Ovih 6 fenomenalnih stvari desiće se ukoliko prestanete da se šminkate

0

Bez obzira na to koliko je volite i koliko vam svakog dana diže samopouzdanje, šminkanje tokom letnjih dana nije preporučljivo za vašu kožu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ona je prepuna sastojaka koje ne bi smela sadržati, a koji su pod maskom "ne tako štetnih" stvari. Zato je vrlo važno licu dati predah i osloboditi ga tereta barem jednom sedmično ili što ćešće preko leta. Evo koje su pozitivne strane odbacivanja šminke:

 

1. Pore se smanjuju


Čestice pudera, korektora, rumenila i bronzera nakupljaju se u porama tokom svakog nanošenja. U kombinaciji sa zagađenim česticama u vazduhu, znojem i prljavim četkicama za šminkanje, pore se s vremenom začepljuju i postaju sve veće. Kada ne nosite šminku, smanjuje se nakupljanje prljavštine te stvaranje bora.

 

Greške sa senkama za oči koje najčešće pravite (FOTO)
 

2. Bubuljice manje izbijaju


Koliko često perete četkice za šminkanje? Niste ni svesne koliko se prašine i bakterija nalazi na njima koje potom svakog dana iznova utrljavamo na lice. Zbog ovoga ni ne čudi što nam se na određenim delovima lica pojavljuju bubuljice i akne koje pokušavamo da prekrijemo sa još pudera.

 

Saveti za početnice: Izveštite se u korišćenju ajlajnera poput profesionalaca
 

3. Manje očnih infekcija

 

Maskara trepavice čini dužima i gušćima, ali takođe može uzrokovati konjuktivitis i druge očne infekcije. Isto je i s prljavim četkicama za nanošenje šminke na očima. Redovno ih čistite.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker