LETO BEZ CELULITA

4 anticelulit programa za svačiji ukus: Rešite se narandžine kore

0

Neprijatelj žena broj jedan poznat kao celulit ili pomorandžina kora

zahteva doslednost i istrajnost u nezi: Da biste istrajali važno je da vam anticelulit nega prija i da odgovara vašem problemu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Volim masaže. Kako da ih radim sama?

 

Manuelne masaže su prijatne, i efikasne. Kombinacijom pokreta i jačine pritiska deluje se na smanjenje masnih ćelija, limfnu drenažu i ubrzanje cirkulacije. Preporučuju se serije od 10 do 12 masaža, dva do tri puta godišnje. Najbolje ih je početi dan nakon završetka mesečnog ciklusa, jer je tada nivo estrogena u organizmu najniži.

 

foto: Promo

Masažu možete raditi sami, kod kuće. Preparat nanesite energičnim, kružnim pokretima duž cele noge, a na kritičnim zonama intenzivirajte pritisak koji može biti bolan, ali ne sme stvoriti modrice.

 

Kako izmeriti i pobediti celulit

 

Masaže se uvek rade tako što se započne od periferije tela (stopala) pa se napreduje uz noge do butina. Važno je da masažu radite na celim nogama, da podstaknete drenažu, a ne samo na butinama.


Predlog 1

 

foto: Promo

Lierac je francuski brend koji je napravio revoluciju u primeni kofeina, standardnog sastojka protiv celulita. Lierac Body Slim Global koncentrat za oblikovanje tela za razlaganje masti raspolaže sa 10% kofeina koji, pojačan fosfolipidima deluje kao da mu je koncetracija mnogo veća a ne iritira kožu. Patentiran sistem biopeptida menja osobine masnih ćelija i čini ih podložnim razgradnji masti.

Lierac predlaže da se preparat nanosi specifičnom masažom - najpre drenažnim lakim pokretima od stopala ka butinama, potom jačim na zonama sa celulitom i to u dva pravca, kako je prikazano na slici.

 

 

 

Volim prirodnu kozmetiku, da li ona pomaže i kod celulita?

 

Prirodna kozmetika je efikasna, ali birajte proizvode koji su provereni i sadrže dobru koncentraciju aktivnih statojaka: algi, bršljana, limuna, đumbira, breze... Organska hladno-ceđena ulja su blagotvorna za kožu, puna dobrih esencijalnih masnih kiselina, a esencijalna ulja imaju majušne molekule koji mogu da prodru u kožu i imaju terapijsko delovanje.

 

Pet namirnica koje pobeđuju celulit

 

Predlog 2

 

foto: Promo

Weleda Ulje od breze je kombinacija biljnih ekstrakata organskih listova breze, ruzmarina i ruskusa, ulja kajsije, jojobe i pšeničnih klica, koja vidno poboljšava teksturu kože i stimuliše prirodne procese njene regeneracije. Tretman se radi 28 dana, dva puta dnevno, a nakon toga je održavanje sa upotrebom ulja jednom dnevno. Pauze nisu neophodne jer je ulje potpuno prirodno i neškodljivo.

 

Kako biste izbegli osećaj masnoće na koži, ulje nanesite i umasirajte nakon tuširanja na blago vlažnu kožu. Ovo ulje ima klinički dokazane efekte.

 

 

 

 

 

Želim brz i efikasan tretman

 

Pakovanja od blata sa algama pokazala su u praksi svoju moć, i mada je ritual nanošenja komplikovaniji nego kod drugih preparata, ona su popularna zbog evidentnog dejstva.

 

Kako deluje blato? Obloge (pakovanja) blata na koži podstiču razmenu materija: glina upija toksine i masnoće iz organizma, a umesto njih telu daruje bogatstvo mineralnih soli. Zavisno od namene, u blata se dodaju razni sastojci: alge za ubrzavanje metabolizma i topljenje masnih naslaga i eterična ulja za drenažu i detoksikaciju.

 

foto: Promo

 

Predlog 3

 

Guam blato je ultrapopularno oružje u borbi protiv celulita. Visoke koncentracije algi guam, gline i eteričnih ulja deluju na najtvrdokorniji celulit i smanjuju obim. Bogat sadržaj morskih minerala i vitamina čini kožu čvrstom i elastičnom.


Vežbe koje unišatavaju celulit

 

Kako da izaberete blato? Postoje topla blata koja greju, i blata koja hlade i koja su namenjena za osetljivu kožu sa proširenim krvnim sudovima.

Kako da nanosim blato? Nanesite ga u srednje debelom sloju, potom se umotajte u providnu foliju, i ostavite 45 minuta, pa isperite vodom.

 

foto: Promo

 

Kako da se motivišem na vežbanje?

 

Vežbe ubrzavaju cirkulaciju i pomažu boljem tonusu kože i izgledu tela.

Pa ipak, teško se nakanimo da krenemo. Oduzmite sebi moguće izgovore da ne vežbate. Uplatite vežbe u klubu koji je blizu vaše kuće, odaberite vežbe koje možete da savladate i koje odgovaraju vašem temperamentu: joga, pilates, teretana, salsa, zumba, plivanje...

 

foto: Shutterstock

 

Izgubite celulit za 60 sekundi: 3 saveta za savršene noge (FOTO)

 

Konačno, nađite društvo: lakše je i zabavnije sa prijateljicom.

Povežite vežbanje sa kozmetikom koja snažno drenira toksine, i pojačajte unos tečnosti.

Nakon prvog meseca, osećaćete se dobro u svom telu, i to će vam biti dovoljna motivacija.

 

Predlog 4

 

foto: Promo

 

 

Thiomucase gel,  medicinski anticelulit proizvod koji sadrži enzim mukopolisaharidazu. Deluje na osnovnu supstancu vezivnog tkiva i razmekšavajući kolagen vezivnog tkiva. Tkivo postaje propustljivije za tečnosti i omogućava se lakša mobilizacija masti iz rezervi, kao i njihovo sagorevanje.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker