Romantično i bajkovito

Nega plave kose ne mora da bude bauk: 5 beauty pitanja za Tijanu Čurović

0
Pozorišna i filmska glumica najviše pažnje posvećuje svojoj dugoj, gustoj i plavoj kosi, nije pristalica šminkanja, a radije bira rekreaciju u prirodi umesto vežbanja u zagušljivim prostorima, kao što su teretane
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Dramska umetnica Tijana Čurović (36) zbog profesije kojom se bavi navikla je na šminku, ali kada se zavese spuste i kamere isključe, njoj više prija prirodan izgled, pa dekorativnu kozmetiku koristi retko i u veoma malim količinama, ali o nezi vodi računa.

 

U stilu tridesetih: 5 beauty pitanja za Ninu Kolundžiju

 

Plava kosa vaš je zaštitni znak, kako je negujete?

 

- Mnogo volim svoju dugu, plavu kosu iako je teška za negovanje. Već godinama imam zlatnu nijansu koja zahteva manji procenat hidrogena i trudim se da koristim farbe bez amonijaka, kao i da je redovno tretiram pakovanjem. Nedavno sam pronašla kokosovo ulje koje mi savršeno odgovara za hidrataciju, tako da ga često koristim s maskama za kosu koje sama spremam kod kuće.

 

foto: Luka Šarac

Idete li redovno na kozmetičke tretmane, masažu i u spa centre?

 

- Imam osetljivu kožu i ne odgovaraju mi invazivni tretmani. Redovno hidriram i uvek dobro očistim lice pred spavanje, a dodatno osvežavam kosu termalnom vodom i tečnim kiseonikom. Pošto obožavam termalne bazene i masaže, iako nemam mnogo vremena za odlaske u spa centre, povremeno priuštim sebi to zadovoljstvo.

 

5 beauty pitanja za Anju Alač: Sve tajne nege mlade glumice

 

Koliko se zimska nega vaše kože razlikuje od letnje?

 

- Zimi je potrebna dodatna nega. Ove godine primetila sam da mi se koža više isušuje, pogotovu usne pa ih često hidriram raznim buterima, labelima i uljima. Pošto me mrzi, a i retko se setim da namažem mleko ili kremu na telo, uglavnom koristim uljane kupke koje mi prijaju u zimskim danima.

 

foto: Luka Šarac

Jeste li uvek našminkani i o kojoj kozmetici je reč?

 

- Nisam pristalica šminkanja, jer mislim da je žena najlepša bez make-upa ili s vrlo malo, ali sa širokim osmehom i iskrom u očima. U današnje vreme devojke koriste mnogo dekorativne kozmetike, uz to konturisanje i veštačke trepavice, pa ne liče na sebe. Žena je najlepša kada ima malo maskare na očima, labelo na usnama i osmeh na licu.

 

Koliko su nega tela i fizička aktivnost važne za vas?

 

- Ne volim teretane i vežbanje u zatvorenom prostoru, pa čim dođe lepo vreme, vozim bicikl i mnogo šetam. Za mene je najbolja fizička aktivnost odbojka na pesku i druženje s prijateljima u prirodi.

 

makonda-tracker