BEAUTY REPORTER

Otkrivamo: Kako se izboriti sa suvom kožom

0
Odgovarajuća nega važna je za svaki tip epiderma, ali postoje situacije u kojima je ona i više od toga – uslov svakodnevice oslobođene neprijatnosti, a na koji način se leči atopijski dermatitis, otkriva naš stručni saradnik
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Atopijski dermatitis, od koga pati desetina svetskog stanovništva, hronično je i dugotrajno oboljenje koje karakterišu suva, ljuspasta koža sklona iritaciji i povremena upalna stanja s neprijatnim simptomima. To oboljenje, koje ima dve faze, aktivnu i neaktivnu, ne može se izlečiti brzo.

 

Govor vašeg tela: Nemojte zanemarivati ovih 10 signala, oni poručuju da vam je potrebna pomoć

 

Ali, ono što možemo pretpostaviti, zahvaljujući prirodi ove bolesti, jeste to da će kod velikog broja pacijenata posle 18. godine biti blaže ili prestati. Takođe, uz adekvatnu terapiju i negu kože, mogu biti umanjene neprijatne posledice ove bolesti koje nisu samo fizičke.


Poludećete za spojem ova dva sastojka: Mešavina jaja i vazelina doneće vam prelepu kožu i još nešto...

 

Osobe koje boluju od atopijskog dermatitisa trpe i emocionalne probleme. Bolest traje dugo, a efekat lečenja najčešće se ne dobija u roku u kom bi pacijent želeo. Pravilna terapija i adekvatna nega pomažu i u ovom aspektu jer, kada se problem suve kože, svraba i crvenila tretira na pravi način, to donosi olakšanje za pacijenta u svakom pogledu.


STRUČNI SAVET


Osobe koje boluju od atopijskog dermatitisa, pre svega, svakodnevno i redovno moraju da koriste emolijense. To su, najjednostavnije rečeno, preparati za vlaženje kože koji su najčešće u domenu medicinske kozmetike ili dermokozmetike, ali mogu se izraditi i u apoteci po proskripciji lekara.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

( Priredila: Ksenija Konić, Izvor: Story.rs )
makonda-tracker