Mezoterapija: Lepota po životnim dekadama

0
Kombinacija vitamina i hijaluronske kiseline dovodi do brisanja bora i vraća licu sjaj. Naš stručni saradnik, Dr Joana Batsialou oktriva kako se, u zavisnosti od životne dobi, dozira količina preparata koja se ubrizgava pod kožu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ulepšavanje i podmlađivanje neizostavni je beauty rituali svake žene. Izbor nege je veliki, a zavisi od životne dekade u kojoj se ona nalazi. Mezoterapija je, pored osnovnih preparata, dobra mogućnost podmlađivanja, ali izbor zavisi od debljine kože, kao i od toga da li je osoba pušač ili nepušač, koliko vode pije i koliko se do sada izlagala suncu. Doktorka Ioanna Batsialou u zavisnosti od starosti klijenta odlučuje koliko će hijalurona ili vitaminskih koktela koristiti u njenom tretmanu. Takođe, značajan faktor ima i vremenski period u kom se primenjuje terapija, a u odnosu na to i rezultati su vidljivi. Sve žene kada navrše 25 godina mogu da se podvrgnu hijaluronskom tretmanu i da ga ponavljaju na svaka dva do tri meseca. U saradnji sa poznatim damama Gocom Tržan, Suzanom Mančić i Jelisavetom Karađorđević i životnim periodom u kojem se nalaze, doktorka preporučuje određeni tip nege.

 

Preko 35 godina

Goca Tržan, pevačica

 

Goci Tržan odredili smo terapiju u odnosu na njen posao jer je njeno lice često izloženo teškoj šminki, lošem uticaju noćnog života, a koža joj je bila umorna i dehidrirana. Za nju smo koristili tretman Mezolift, kao i multivitaminsku kiselinu sa 15 vitamina i 24 aminokiseline. Cilj nam je bio da joj podignemo mišićni tonus i licu damo svežinu i sjaj. Na svakih mesec dana dolazila je na po jedan od ukupno tri tretmana. Takođe smo joj popunili i fine borice oko očiju i usana hijaluronskom kiselinom. Koristili smo hijaluronsku kiselinu srednje jačine i njen efekat će trajati godinu dana.

 

Do 55 godina

Suzana Mančić, voditeljka

 

Dubokom mezoterapijom lica Suzani smo podigli mišićni tonus. S obzirom na njene godine igla je išla dublje u kožu, i koristili smo hijaluronsku kiselinu jače gustine jer je poznato da nakon pedesete godine koža gubi preko 50 odsto kolagena. Njoj smo preoblikovali lice, popunili bore oko usana, podigli njihove konture i doprineli njihovom volumenu. Takođe smo joj zategli kožu na čelu, skinuli podočnjake, ali smo joj stavili i preparate koji zatežu kožu vrata i dekoltea. Suzana redovno dolazi i na tretman popunjavanja bora.  

 

Preko 55 godina

Princeza Jelisaveta Karađorđević

 

Princezi Jelisaveti ubrizgali smo jači koktel vitamina, kao i mnogim ženama u njenoj životnoj dekadi. Zbog menopauze i starenja kože to je pojačan koktel. Pored vitamina C, E, D, B i A ubrizgali smo joj i veće količine hijaluronske kiseline i koenzima Q 10. Princezi ovaj tretman primenjujemo jedanput mesečno kako bismo joj ojačali kožu, dok jaka trerapija daje licu čvrstinu. Primenili smo i siricijaciju koja je najnovija zamena za botoks i ona lepo i prirodno zateže kožu.

Eucerin dnevna krema za lice, 50ml, 2.516 RSD

Rexaline krema za lice, 5.790 RSD

 

makonda-tracker