Nega kože u proleće

0
Koža lica je najviše izložena nepovoljnim klimatskim uslovima zbog čega stari, gubi svežinu i elastičnost. Uz pomoć saveta kozmetičara Dragane Kuzman Petrović saznajte šta u ovom slučaju treba da preduzmete.
Foto: Story press
Foto: Story press

Kada se jave prve sitne bore i proširene pore, a koža postane umorna i opuštena, svaka žena, ali i muškarac, trebalo bi malo više pažnje da posvete nezi lica, naročito kada pređu tridesetu.

To ne znači da sa negom ne treba početi od najranijih dana, u periodu adolescencije, ali zašto su prekretnica baš tridesete? Kolagen, najzastupljeniji protein u našem organizmu i neophodan sastojak kože, upravo od tridesete godine, pod uticajem niza spoljašnjih uticaja, pogotovo stresa, počinje da opada. Na koži se prvo uočavaju bore i opuštanje tkiva. Danas u svetu kozmetike postoje sjajni preparati kojima se usporava i ublažava starenje kože.

Piling

Da biste vratili mladalački izgled i zaustavili starenje kože, pre svih tretmana treba uraditi njeno površinsko i dubinsko čišcenje. Koji tip pilinga odgovara vašoj koži odrediće stručnjak. Preporučljivo je da se oni odrade sa smenom svakog godišnjeg doba. Kombinacijom neorganskih

hemijskih pilinga koji sadrže glikolnu kiselinu, ali i vitaminske koktele i hijaluron, povećava se sinteza kolagena i elastina, otklanjaju izumrle ćelije i neravnomerne pigmentacije.

Pilinzima se poboljšava struktura kože, glačaju bore, podstiče ponovna proizvodnja kolagena, elastina i potpomaže rast novih celija. Koža je boljeg tonusa, glatka, gipka i vidno podmlađena. Otklanjaju se i sitni ožiljci od akni.

Biološki tretman

Najnoviji preparati Laboratorije PAB iz Pariza predstavljaju pravu revoluciju u kozmetologiji. Treba tretirati vrat i dekolte, jer su to veciti simboli ženstvenosti. Piling, a zatim i biloški tretman kojima prethodi stručna masaža, preporučljivi su upravo u proleće. Reč je o tretmanima koji hrane kožu, dubinski utiču na sporije pojavljivanje bora, regenerišu ćelije, povećavaju moć upijanja, zatežu je i ublažavaju sve znake umora. Hranljivi sastojci iz biljnog sveta, uz pomoć najsavremenije tehnologije u službi kozmetike, izbeljuju ten, čak i pušačima kojima je postao žuckast, smanjuju izraženo crvenilo kože i otklanjaju sve druge nedostatke.

Najnoviji preparati Laboratorije PAB iz Pariza predstavljaju pravu revoluciju u kozmetologiji. Treba tretirati vrat i dekolte, jer su to veciti simboli ženstvenosti. Piling, a zatim i biloški tretman kojima

prethodi stručna masaža, preporučljivi su upravo u proleće. Reč je o tretmanima koji hrane kožu, dubinski utiču na sporije pojavljivanje bora, regenerišu ćelije, povećavaju moć upijanja, zatežu je i ublažavaju sve znake umora. Hranljivi sastojci iz biljnog sveta, uz pomoć najsavremenije tehnologije u službi kozmetike, izbeljuju ten, čak i pušačima kojima je postao žuckast, smanjuju izraženo crvenilo kože i otklanjaju sve druge nedostatke.

Za masnu kožu - Iz palete preparata za ovaj tip kože izdvojila bih biološki tretman Aknokalendulom, koji sadržicaj od ulja iz drveta, cink iz morskog blata, vrbine listove, alge bogate mineralima, vitaminima i proteinima.

Za suvu kožu - Ovaj problem rešava kolagenska maska. Dok stoji na licu oko 30 minuta, ona na neki nacin postaje druga koža, koja zahvaljujuci dejstvu kolagenskih listova i odabranog rastvora za njeno aktiviranje, doprinosi da koža postane glatka, sveža i relaksirana.

Za osetljivu kožu - Prava blagodet za ovaj tip kože su dnevna i nocna krema, kao i serum obogaceni amino kiselinama iz mlecnih proteina, ekstraktima iz indijskog kestenja i ekstraktima zelene i smeđe alge. Takođe sadrže i UV filtere koji štite kožu od štetnog suncevog zracenja.

PAB Vitapure, krema koja izuzetno prija masnom tipu kože lica

Vichy Idealla, krema za lice obogaćena termalnom vodom - 2.704 RSD

makonda-tracker