Momčilo Otašević: Pogled ispod obrva

Iako je zbog uloge u seriji Budva na pjenu od mora promenio boju kose, glumac Momčilo Otašević ipak ima ustaljene kozmetičke rituale koji su njegova uspešna formula održavanja pririodnog izgleda
0
1 / 4 Foto: Andreja Damnjanović

Kosa i nokti

- Kosu negujem svakodnevnim pranjem blagim šamponima, a najčešće onim marke Kosili. Vrlo često koristim i preparate za regeneraciju i razne maske. Kako imam veoma gustu kosu, frizuru dovodim u red voskom. Imam svog frizera na Cetinju koji najbolje poznaje moje vlasi i nerado ga menjam. Voleo bih da mogu da imam dužu kosu, ali nažalost taj proces je dug, a veoma mi smeta neuredan izgled dok kosa raste. Reakcije na moje nedavno farbanje zbog uloge bile su raznolike - od krajnje negativnih do krajnje pozitivnih. Ja ipak najviše volim svoju boju kose, a to je plava. Ne idem na manikir jer za to nemam vremena. Ruke čuvam od povreda, hladnoće i koristim hranljive kreme pogotovo tokom zime.

Lice

- Koristim preparate za dubinsko čišćenje kože lica sa blagim pilingom, a nakon toga mi je najidealnija hidratantna krema. Još nemam problema sa podočnjacima pa i ne upotrebljavam nikakvu posebnu kremu u regiji oko očiju. Obavezan je losion nakon brijanja, a ponekad i gel jer mi uz njegovu pomoć lice izgleda svežije. Volim i da nosim onu popularnu bradu od tri dana.

Telo

- Ne idem na masaže dok ne osetim fizički premor, a tada mi i te kako prijaju. Međutim, nemam naviku, a ni vremena  za redovne masaže. Omiljeni parfemi su mi Dior Homme Intense, Yves Saint Laurent La nuit de l'homme, Giorgio Armani  Acqua di gio... Od dezodoransa mi se dopadaju Euphoria i Calvin Klein u stiku. Nakon izbora garderobe, tuširanja, pravljenja frizure u nekoliko pokreta spreman sam za izalazak. Voleo bih da treniram češće, ali dobra je okolnost što na Akademiji imamo predmet telesna priprema glumca, što je odlično za održavanje kondicije. 

 

Nikola Rumenić

makonda-tracker