nismo znali

5 tajni MLADOLIKOG izgleda Korejki: Na PEŠKIR zaboravite, spremite ŠTOPERICU

0

Možda vam neki od ovih saveta pomognu da promene svoje navike 

foto: Shutterstock/metamorworks
foto: Shutterstock/metamorworks

Ako želite savršen ten, mladoliki izgled lica i lepu kožu, "ukradite" neki od trikova Korejki: 

 

  • Vodica za lice

 

Maltene, svaka Korejka u neseseru uvek ima "vodicu za lice". Postoje različite namenjene različitim tipovima kože, a umesto tonera koriste sprej za lice, jer pruža hidrataciju i predstavlja dobru pripremu za šminku

 

  • Lupkanje umesto trljanja

 

Sve što nanosite na lice treba učiniti laganim lupkanjem, a ne trljanje. Na taj način ćete podstaći cirkulaciju, ali i pomoći koži da lakše upije proizvode. Lupkanje se izvodi nežno, tako što prvo nanesete proizvod na kožu, a zatim nežno lupkate dok koža sve ne upije.

 

  • Čišćenje jedan minut

 

Korejke lice čiste tačno jedan minut, a tom prilikom koriste proizvode za čišćenje lica koje kasnije ispiraju. Uvek nanose proizvode za čišćenje lica i spiraju ga odozdo nagorem odnosno od brade do čela.

 

  • Pred spavanje očistite lice uljem

 

Na ovaj način ćete ukloniti nečistoće, pljavštinu i sebum sa lica koji se nakupio tokom dana. Umasirajte lepo ulje po celom licu i i polako ga ispirajte. Lupkajte prstima kožu lica kako bi nakon pranja upila vodu i važne materije iz ulja.

 

 

  • Ne koristite peškir

 

Korejke ne trljaju lice peškirom, jer to može izazvati crvenilo kože. Kada se umiju, preostalu vodu na licu smanjuju tako što se lupkaju prstima po koži. To rade nežno, a koža nije iritirana, ostaje duže vlažna i izgleda svežije.

 

makonda-tracker