VAŽNO JE

Biće ih još više ako napravite ove greške! Evo šta NE TREBA da radite kada vam se pojave prve SEDE DLAKE

0

Kosa je jako značajna za naš izgled i vrlo često se osećamo nesigurno kada nam je sama frizura loša ili kosa nije onakva kakvu bismo mi želeli da imamo.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Pojava sedih vlasi može biti uzrokovana bilo čim. Kod nekih je to genetika, preveliki stres, traume, godine, ima dosta razloga zašto nasa kosa odjednom pobeli.

 

Jedna od otežavajućih okolnosti je ta da sede vlasi ne biraju generacije, pa tako možete videti stariju osobu koja nema potrebe da se farba, a isto tako možete naići na mladu osobu, a da je osedela.

 

Postoji nekoliko grešaka koje pravimo ukoliko smo primetili sede dlake na glavi.

 

1. Čupate sede dlake

 

Postoji mit da ukoliko iščupate sedu dlaku, brže će izrasti nova, međutim ovo nije tačno. Štaviše, čupali ili ne, ne možete usporiti ili ubrzati proces. Ipak, čupanjem povređujete folikul dlake, stoga budite obazrivi.

 

2. Ne istražujete sve opcije farbanja

 

Savet je da se konsultujete sa svojim frizerom kako biste znali koja farba, ali i sa kojim sve sastojcima, vam odgovara.

 

3. Manje negujete kosu.

 

Stručnjaci savetuju da sedu kosu dostra tretirate balzamima, regeneratorima i ostalim preparatima za negu kose.

 

4. Zanemarujete nutritivne vitamine i proteine u ishrani.

 

Studije su pokazale da ukoliko imate sedu kosu, to može značiti, između ostalog, da imate manjak vitamina B kompleksa. Određeni stručnjaci tvrde da isto kao što vitamini imaju značaj za ceo organizam i imunitet, tako isto pomažu i kosi da zadrži sjaj.

 

Naravno, protiv genetike se ne može, ali ukoliko ste među srećnicima koji nemaju tu predispoziciju, onda se trudite da negujete svoju kosu, a dodatnom regulacijom ishrane joj možete i te kako pomoći.

 

 

makonda-tracker