Dr Jasmina Vikalo: Kako usporiti starenje

0
Specijalista dermatovenerologije dr Jasmina Vikalo govori kada je najbolje početi sa negom kože oko očiju, na kojim metodama se zasnivaju njeni tretmani, ali i o mezoterapiji i upotrebi aparata nanoperfektor

Kada je najbolje početi sa upotrebom antirid preparata i sa odlaskom na antiejdžing programe?

- Koža očnih kapaka je veoma tanka i osetljiva. Usled stalnih mimičnih pokreta izložena je povećanom mehaničkom stresu, a pošto ima veoma malo lojnih žlezda, izrazito je sklona isušivanju. Zbog guste kapilarne mreže i minimalne potpore masnim tkivom, sklona je pojavi otoka i kesica. Sa negom kože oko očiju treba započeti oko dvadeset pete godine jer se na taj način znatno usporava pojava vidljivih znakova starenja. Na prvom mestu je važno obezbediti dobru hidrataciju i UV zaštitu ove regije. Proizvodi na bazi biljnih ekstrakta sa efektom hlađenja i relaksacije ublažavaju tamne podočnjake i otoke, a sa pojavom prvih bora u preparate za negu očne zone  uključuju se antioksidansi i aktivni principi koji deluju na bore i opuštanje kože. Najbolji su preparati u formi gela jer daju momentalni efekat zatezanja koze.

Kako se određuje adekvatan tretman ili kozmetika?

- Individualni pristup je jedini koji daje dobre rezultate. On zahteva stručnost i znanje, zbog čega se pre izbora tretmana obavezno konsultuju dermatolozi, ali i svaki kozmetičar mora da zna koji tretman, u koje vreme, na koji način i kod koje osobe treba da primeni.

Na kojima metodama se zasnivaju vaši tretmani?

- Reč je o nehirurškim tretmanima podmlađivanja i reoblikovanja lica i tela, ali pre svega naš zadatak je očuvanje zdravlja i lepote gde je adekvatan izbor tretmana i preparata za negu od ključne važnosti. Svaki od tretmana je važan, počev od hemijskih pilinga za čišćenje i regeneraciju kože, mezoterapijski kokteli za intenzivnu ishranu, jedrinu i blistavost koze, radiotalasi za prevenciju starenja i redukciju pojedinih bora, fileri hijaluronskom kiselinom za popunjavanje dubokih bora i volumen, nano struje za jačanje tonusa mišića i kože, dermaroler za ožiljke od akni, bore iznad usana, strije, ultrazvuk za topljenje masti i reoblikovanje tela...

Damama kojih godina je namenjen novi aparat nanoperfektor?

- Namenjen je i preventivno za očuvanje tonusa mišića i kože kod mlađih osoba, a znatno podiže tonus kod osoba sa već opuštenom kožom lica i vrata i na taj način popravlja narušenu konturu lica u predelu brade.

Zbog čega se sve veći broj dama odlučuje za tretman mezoterapije, odnosno mezolifta?

Za veoma kratko vreme, koliko je potrebno da se uradi tretman, dobijate izuzetne rezultate u vidu blistave, zategnute i jedre kože, a bez tragova od igle i neugodnog crvenila.

 

 

Piše: Ksenija Konić

 

 

 

makonda-tracker