dar prirode

"Žene, pomozite, ostala sam bez kose posle KOVIDA": 2 recepta za obnavljanje vlasi koji će pomoći Kristini Bekvalac

17

Ako se nađete u sličnoj situaciji, nemojte očajavati već trk u apoteku i prodavnicu zdrave hrane po organske namirnice i prirodna ulja.

foto: ATA Images
foto: ATA Images

Darovita stilistkinja i influenserka Kristina Bekvalac nedavno je preležala virus korona, bez zabrinjavajućih simptoma, ali kada je krenula da se bavi svakodnevnim preokupacijama, suočila se sa pojačanim opadanjem kose koje u pravi mah nije povezala sa infekcijom sa kojom se suočila.

 

No, kada se konsultovala sa stručnim licima, shvatila je da je upravo virus prouzorkovao opadanje kose, a u njenom slučaju je situacija još alarmantnija jer je više od decenije platinasta plavuša, a tada do oštećenja dolazi veoma često.

 

Ovim povodom obratila se pratiocima na Instagramu, gde je zatražila savete kojima bi pospešila rast i oporavak kose.

 

Žene, pomagajte vi meni sada, jer kažete da i ja vama nekada pomognem. Da li postoje neke tablete ili preparat za rast kose? Ostala sam bez pola kose posle kovida ― obratila se zabrinuta Kristina.

 

Kristina Bekvalac
foto: Instagram

 

Industrijski suplementi vam neće biti potrebni ukoliko ste u sličnoj situaciji kao Bekvalčeva, već se naoružajte strpljenjem i prirodnim emulzijama koje su veoma efikasne.

 

Evo šta vam je potrebno:

 

Prvi recept

 

1. Pantenol - rastvor

 

2. Kapi koprive

 

3. Bademovo ulje - organsko

 

4. Ricinusovo ulje

 

5. Šampon bez sulfata, parabena, silikona

 

Priprema:

 

U staklenoj posudi pomešajte 50 ml pantenola, 30 kapi koprive, tri kašike bademovog ulja, tri kašike ricinusovog ulja. Dobro promešajte drvenom spatulom, a onda naneti na pokvašenu kosu, kao i na teme. Ostaviti sat vremena, a potom isprati šamponom bez sulfata. 

 

Ponavljajte postupak pri svakom pranju, dva meseca.

 

Recept 2

 

1. 4 kašike Moringa praha

2. belance

3. maslinovo ulje - hladno ceđeno

5. čičkovo ulje - organsko

 

Priprema:

 

U ovalnoj posudici pomešajte Moringu, belance, maslinovo i čičkovo ulje, a potom ostaviti 15 minuta smesu. Nakon toga nakvasite kosu i nanesite moćnu masku. Utrljajte i na teme. Držite 30 minuta, a potom isprati.

 

 

 

makonda-tracker