MOĆ PRIRODE

Pored reume i povišenog pritiska moćni KROMPIROV sok može odložiti SEDE vlasi: Evo na koji način njime ispirati KOSU

0

Kuvane ljuske od krompira mogu pomoći da potamnite kosu bez hemikalija i frizera.

foto: Koba Samurkasov / Alamy, Profimedia
foto: Koba Samurkasov / Alamy, Profimedia

Od davnina nam je poznato da krompirov sok možete imati blagotovoran učinak na naše zdravlje, naročito kada je u pitanju reuma, giht, lumbago a da li ste znali da može dati fantastične rezultate kada je reč o prirodnom odlaganju sedih vlasi i potamljenju kose za jednu do dve nijanse? 

 

Trebalo bi uzeti desetak većih krompira, oprati ih, oguliti kore i pripremiti takozvani sok od krompira koji će pored prve namene dodatno nahraniti, ojačati i dati vlasima na gustini, ukloliko se redovno kosa ispira njime.

 

Priprema: 

 

Sve što trebate jeste da kuvate koru od nekoliko krompira u loncu 30 minuta. Nakon toga voda se procedi, pustite da se malo ohladi i isperite kosu sa ovom moćnim krompovim sokom nakon prvog šamponiranja, a potom operite kosu još jednom. Ponovite postupak barem 5 puta i ubrzo ćete videti prve rezultate.

 

Krompirova voda
foto: Koba Samurkasov / Alamy, Profimedia

U Rusiji se ovim sokom tretiraju i zdravstvene tegobe, poput hemoroida, arteroskleroza i povišen krvni pritisak.

 

Kod povišenog krvnog pritiska, kuvajte koru od 5 krompira 20 minuta u 600 ml vode. Svaki dan na prazan želudac popijte 2 šolje proceđenog napitka.

 

Ukoliko biste povremeno jeli krompir sa ljuskom, sirov, uneli biste u organizam lekovite sastojke poput ugljenih hidrata, belančevina, vitamina C i B6, kalijuma, gvožđa, magnezijuma i cinka.

 

 

 

 

 

makonda-tracker