za čistu kožu

Najbolji načini da sprečite znojenje lica: Trikovi koje svaka žena mora da zna u vrelim letnjim danima

0

Imate problem sa viškom sebuma i masnom kožom lica? Probajte ove maske - jeftine su i efikasne.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jednostavne maske, koje se mogu napraviti kod kuće, smanjiće lučenje masnoće na koži, suziti pore i učiniti da vaša koža izgleda mat, čak i na vrućini.

 

Provereno deluje munjevitom brzinom: Ako imate akne, ovo voće jedite svakog dana

 

Maska od gline

 

Glina se smatra najboljim sastojkom za čišćenje pora. Uzmite crni glinu ili plavu ukoliko imate suvu kožu lica. Za masnu kožu, koristite crvenu glinu. Držite masku sa glinom 10-15 minuta i ponovite dva puta nedeljno.

 

foto: Profimedia

 

Maska od zelenog čaja

 

Pripremite jak zeleni čaj i ostavite da se ohladi. Navlažite krpu ili gazu čajem i stavite na lice 30 minuta. Nakon toga isperite lice hladnom vodom. Ovaj postupak ponavljajte svake noći.

 

Nastavak na sledećoj strani.

foto: Profimedia

Maska od šargarepe i jogurta

 

Jogurt hrani kožu i zateže pore. Šargarepa normalizuje potkožnu sekreciju i sprečava pore da proizvode više masnoće nego što je potrebno. Pomešajte šargarepu sa jogurtom u blenderu i nanesite masku na lice. Neka odstoji 15 minuta, a zatim operite lice vodom i nanesite kremu.

 

Zaboravite jogurt, ovo je daleko moćnije: Najbolji i najjeftiniji način da ublažite opekotine od sunca

 

foto: Profimedia, Shutterstock

Maska od jaja i limuna

 

Jedan od najboljih recepata za borbu protiv blistave kože i toplote. Uzmite dva belanceta i sok od pola limuna. Izmutite dobro i potopite krpu koju ćete naneti na lice. Nakon 20 minuta isperite lice vodom. Limun će osloboditi kožu od masti, a belance će suziti pore.

makonda-tracker