pažljivo čitajte

Zaboravite jogurt, ovo je daleko moćnije: Najbolji i najjeftiniji način da ublažite opekotine od sunca

0

Već godinama posežemo za jogurtom i kiselim mlekom kad izgorimo na suncu, a u našim kuhinjama nalazi se još korisniji proizvod.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako deluje veoma nelogično staviti kiselu tečnost na upaljenu kožu, jabukovo sirće je jedan od najmoćnijih lekova u ovakvoj situaciji.

 

Postoji više načina nanošenja ovog moćnog leka, a Healthline piše da skoro svaka od metoda koje se preporučuju podrazumeva da jabukovo sirće razblažimo s vodom pre nego što ga stavimo na kožu.

 

Jabukovo sirće ipak nije svemoćno: 10 najčešćih laži o svačijem omiljenom leku i napitku za mršavljenje

 

Još uvek nije utrvđen idealan odnos vode i ove čudotvorne tečnosti, ali svakako se postarajte da ga što više razblažite kako ne biste izazvali još veći problem, budući da i samo sirće može dovesti do pojave opekotina.

 

foto: Profimedia

 

Na internetu postoji mnogo recepata koji podrazumevaju upotrebu ovog trika, a po jednom od njih dve kašike treba pomešati s pola litra hladne vode. Potom bi trebalo umočiti pamučnu krpu u ovu mešavinu, njome prekriti izgorele delove tela i ostaviti dda deluje kao obloga oko petnaest minuta. Kožu nakon tretmana obavezno treba isprati hladnom vodom.

 

Ukoliko se pravilno razblaži, jabukovo sirće deluje protivupalno, a svojim hranljivim sastojcima ubrzava i olakšava oporavak kože. Zahvaljujući tome, ona se neće ljuštiti, a nestaće i štetne bakterije s njene površine.

 

 

makonda-tracker