Fenomen Age Zero

Trend koji nikome nije jasan: Zašto tinejdžerke sve češće izgledaju kao da imaju 30 godina?

0

Koliko puta ste se susreli sa srednjoškolkom koja izgleda kao da joj 25? Ili onom od 20 čije lice ima crte mlade žene od 30 i nešto? Kako je estetska hirurgija krenula ovim naopakim putem?

foto: Instagram

Svoje mišljenje o ovom trendu dao je i magazin Marie Claire, u kome je objavljen tekst pod naslovom Ovako u Holivudu izgleda kad imate 19 godina, sa fotografijama mladih starleta (tinejdžerki!) koje sve od reda izgledaju kao 35-godišnjakinje.

 

Od ružnog pačeta do lepotice: Sve transformacije Kajli Džener

 

Danas mnogi zaboravljaju da su estetske korekcije prevashodno nastale iz potrebe da se ljudima pomogne sa nekim značajnijim problemom koji imaju, a koji im utiče na samopouzdanje i kvalitet života. Ideja je bila da ovakvi estetski zahvati Izvedeni sa merom i u skladu sa godinama mogu dati fantastičan rezultat i učiniti osobu atraktivnijom i samim time samopouzdanijom.

 

Dobri primeri estetskih korekcija (manjih ili većih) su svugde oko nas, ali ih ne primećujte jer je upravo u tome znak dobro obavljenog posla.

 

Treba imati meru i to je osnovno pravilo. Osoba izgleda dobro, ali ne kao da je zamrznuta u vremenu ili kao da je izmenila oblik. Mlade devojke mogu koristiti sve beneficije estetskih korekcija (radilo se o filerima, botoksu ili korekcijama tela i lica), ali je od izuzetne važnosti da svaki zahvat bude izveden sa merom kako se ne bi dobio kontraefekt.

 

foto: Instagram

Tako da ovakvim slučajevima velik deo odgovornosti preuzimaju lekari koji bi trebalo da ocene kada je pacjentkinji zaista potreban određen tretman, a kada će joj se ljubazno zahvaliti i odbiti korekciju.

 

Nega lica i tela koja počinje u ranijim godinama, popravak sitnih nesavršenosti i poboljšanje onoga što vam je priroda dala su sasvim opravdana stvar. Svi želimo da izgledamo lepo, negovano, privlačno i zadovoljno samim sobom.

 

Sve što se nudi na tržištu postoji da biste postali neka najbolja verzija sebe, nikako klon starlete iz Holivuda čiji bankovni račun ne može pratiti 80% svetskog stanovništva.

 

Zato ukoliko ulažete u sebe ovaj način, činite to pametno i sa merom i verujte da ćete biti zahvalne same sebi u tridesetima što niste nasele na ideal s Instagram fotografije.

 

makonda-tracker