Fenomen Age Zero

Trend koji nikome nije jasan: Zašto tinejdžerke sve češće izgledaju kao da imaju 30 godina?

0

Koliko puta ste se susreli sa srednjoškolkom koja izgleda kao da joj 25? Ili onom od 20 čije lice ima crte mlade žene od 30 i nešto? Kako je estetska hirurgija krenula ovim naopakim putem?

foto: Instagram

Danas devojke traže uzor u Kajli Džener, čiji je izgled najkopiraniji u grupacijama od 17-25 godina. Kajli ima 19 godina, a proslavila se zahvaljujući drastičnoj promeni izgleda i činjenici da je od ružnog pačeta preko noći izrasla u lepoticu.

 

Prestanite da se pućite, zaboravite filere: 5 zvezda koje imaju tanke usne – i izgledaju ultraseksepilno (FOTO)

 

Za to su zaslužne razne estetske korekcije, koje ona naravno poriče, ali koje su i te kako vidljive. Naročito ukoliko uporedite njene današnje fotografije sa onima od pre tri, četiri godine.

 

Telo se menja tokom razvoja i to je sasvim logična stvar, ali teško da će grudi porasti za nekoliko brojeva u periodu od godinu dana ili da će se nos smanjiti i skratiti jer je osoba izašla iz tinejdžerske faze, da ne govorimo o usnama!

 

foto: Profimedia

Kajli Džener je mlada devojka, ali na određenim fotografijama izgleda kao vršnjakinja svoje sestre Kim (36), nikako kao devojka od svega 19 godina.

Svaki dan mediji su puni priča o potpunim anonimisima, nepoznatim devojakama koje su se podvrgle drastičnim estetskim poduhvatima na svom licu i telu.

 

Tako je na primer nedavno svet obišla vest o 24-godišnjoj manekenki iz Brazila koja je u svoju stražnjicu ubrizgala nekoliko litara masti kako bi nadmašila izgled Kim Kardašijan. Osam doktora odbilo je izvršavanje ove operacije jer su smatrali da je izuzetno opasna. Deveti je, pogađate, pristao.

Nagrada za ovaj životni rizik? Članak u Njujork postu i svetska prepoznatljivost.

 

Šta iz tog primera može zaključiti neka mlada devojka? Da se takvi ekstremi ne samo pozdravljaju, već medijski nagrađuju i donose tih željenih pet minuta slave.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker