Fenomen Age Zero

Trend koji nikome nije jasan: Zašto tinejdžerke sve češće izgledaju kao da imaju 30 godina?

0

Koliko puta ste se susreli sa srednjoškolkom koja izgleda kao da joj 25? Ili onom od 20 čije lice ima crte mlade žene od 30 i nešto? Kako je estetska hirurgija krenula ovim naopakim putem?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Živimo u vremenu dostupnosti. Sve što želimo u bilo kom kutku sveta udaljeno je samo klikom miša. Ta dostupnost usluga i proizvoda tiče se i života poznatih ličnosti koji su nam do pojave Instagrama bili potpuna nepoznanica, koju smo tu i tamo mogli uloviti na stranicama tabloida...

 

Svaka treća devojčica misli da nije dovoljno lepa: Zašto žene danas imaju sve manje samopouzdanja?

 

Razvojem tehnologije, društvenih mreža i pojavom nekih novih ideala lepote pokrenuta je lavina opsednutosti izgledom. Jasno je da žene u srednjim 30-im godinama iskazuju određenu brigu zbog bora, slabijeg tonusa kože, prirodnim promenama koje nam godine donose.

 

Međutim, trend popravke sve više obuhvata generacije devojaka u ranim 20-im, koje su u medijima već dobile termin za svoju estetsku fiksaciju, u pitanju je termin - year zero.

 

foto: Profimedia

Novinarka Eva Vajsman još pre sedam godina pisala je o ovoj problematici premladih devojaka koje su nesmotrenim korišćenjem blagodati estetske dermatologije svoje lice dovele u stanje godine nula.

 

Po njenim rečima termin age zero označava lice kome se ne mogu odrediti godine, tačnije niste sigurni ima li osoba 25 ili 36 godina.

 

Kao tadašnji primjer uzela je Lindzi Lohan koja je sa svoje nežne 24 godine izgledala kao da gazi srednje tridesete. Lindzi je u to vreme koristila botoks, dermalne filere, uradila je korekciju usana, i to sve u količinama koje su bile prevelike za devojku njenih godina.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker