dopada li se vama?

Čini da SVE izgleda skuplje, ali NIJE svima po ukusu: Ovo je boja koja će obeležiti 2022.

0

Čuveni Institut Pantone, vodeći svetski autoritet u oblasti boja, svake godine predviđa koje će boje i nijanse dominirati u narednom periodu, kako u pogledu odeće i šminke, tako i kada je reč o enterijeru i dizajnu uopšte, a ove godine najavljuje zanimljiv trend...

foto: Creative Lab/Shutterstock
foto: Creative Lab/Shutterstock

Nakon što smo saznali koju boju slavni Pantone smatra najružnijom na svetu, red je da saznamo koja je to prelepa nijansa koju ćemo uskoro viđati na svakom koraku. Za 2022. godinu najavljuje se da će to biti nijansa nazvana ― Very Peri!


U pitanju je svetloplava boja s primesama ljubičaste i crvene, koja, prema rečima stručnjaka za boje iz Pantonea, pokazuje radostan stav i dinamiku koja podstiče kreativnost i maštovito izražavanje. To je sasvim nova nijansa plave boje, a dobila je oznaku 17-3938. Trebalo bi da podstiče inovativnost i pomogne u prihvatanju promena posle pandemije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)


Very Peri nas podseća na bezbrižno samopouzdanje i smelu radoznalost. Ona nam pomaže da shvatimo novi i izmenjeni pejzaž mogućnosti, otvara nam novu viziju dok iznova počinjemo svoje živote. Ona nam pokazuje budućnost u novom svetlu ― stoji u saopštenju ove kuće.


Budući da naginje ka ljubičastoj, koja ne spada u najpopularnije boje sveta, ona možda neće biti tako lako prihvaćena, iako pruža vrlo zanimljive mogućnosti kada je reč o kombinovanju: gotovo da nema boje uz koju neće izgledati prelepo! Uz to, ovakvi tonovi često se svrstavaju u nijanse koje podižu odevnu kombinaciju na novi nivo, unapređuju look i čine da autfit izgleda luksuznije.

 

Dopada li se vama Very Peri?

 

 

makonda-tracker