i praktično i moderno

KAKO SE OBUĆI ZA EXIT? Trikovi trendi devojaka zahvaljujući kojima i izgledaju i osećaju se SPEKTAKULARNO na festivalima

0

Ako ste jedva čekali festivalsku sezonu, važno je da budete spremni za sjajan provod, ali i da budete obučeni tako da nijedne sekunde ne brinete ni o čemu osim o svojim plesnim pokretima!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Postoji samo jedno pravilo kada je oblačenje za muzički festival u pitanju: udobnost, udobnost, udobnost!

 

S obzirom na to da se ovakav provod razlikuje od tipičnih izlazaka neophodno je da imate praktičan autfit, pored toga što ćete izabrati ono u čemu ćete izgledati lepo. Evo nekih pravila koje bi trebalo da imate na umu.

 

Obuća


Prva i osnovna stvar koju treba da imate na umu jeste da je podloga po kojoj ćete satima skakati mahom trava i prašina, što znači da su bele patike apsolutno zabranjene, kao i da ne bi bilo mudro da obujete otvorenu obuću. Tanke patike su u svakom slučaju bolje i udobnije rešenje, a ako imate neki stariji par u tamnoj nijansi — tim bolje!

 


Odeća

 

  • Haljina/Suknja


Idealno rešenje za devojke su haljine i suknje jer će omogućiti koži da diše i da vam bude prijatnije na julskim temperaturama, koje ovih dana ostaju visoke čak i u večernjim satima. Maksi modeli mogli bi da vam smetaju pri đuskanju, dok je midi dužina boho komada idealna jer omogućava i udobnost i opuštenost.

 

Festival, provod
foto: Shutterstock
  • Šorts


Ukoliko vam je prijatnije s nogavicama, zbog vrućine izbegavajte duge nogavice. Idealno rešenje je šorts od tanjeg džinsa, ali i sve popularniji modeli od lana.

 

  • Majica


Iako su modeli s bretelama obično prvi izbor u najtoplijim danima, imajte na umu da pamučne majice s rukavima mogu biti odličan saveznik jer upijaju znoj i smanjuju kontakt "kože na kožu" prilikom pokretima koji vas može iritirati. Ako imate majicu s logotipom svog omiljenog benda koji nastupa na festivalu — to je idealno, ali bilo koja druga lagana majica od prijatnog materijala biće praktično i prikladno rešenje.

 

  • Nakit


U festivalskoj atmosferi imamo priliku da budemo i otkačeni i opušteni kada je reč o izboru načina, pa čak i da ponesemo nešto što inače možda ne bismo, poput pletenih i plastičnih komada. Ne zaboravite da ne treba da nosite previše jer će vas opterećivati kontanta briga o tome da vam ne sklizne narukvica, da vam neko "ne zakači" viseće minđuše i sl.

 

nakit, narukvice
foto: Shutterstock

Torba


Najpraktičniji su rančevi i, ako brinete zbog lopova, crossbody tašne, a imajte na umu da ćete se zbog kožnih modela više znojiti prilikom plesa. Birajte platnene modele s pregradama i pazite da ih ne preopteretite kako ne biste trošili previše energije i snage na nošenje teške torbe.


Dodatni saveti


Obavezno sa sobom imajte kremu sa zaštitnim faktorom, naročito ako ćete vreme tokom dana provoditi u kampu ili u gradu, naočare za sunce, balzam za usne, vlažne i papirne suve maramice i ostale potrepštine. Što se tiče stila, nije naodmet imati laganu maramu kako biste se ogrnuli ako iznenadi letnja kiša.

 

 

makonda-tracker