brzo i lako

7 SAVETA HOLIVUDSKIH STILISTA ZA BESPREKORAN IZGLED: Ovim trikovima se može poslužiti SVAKA od nas!

0

Saznajte male trikove koji će vam pomoći da uvek izgledate doterano!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Horizontalne prugice

 

Stilisti smatraju da je pogrešno mišljenje mnogih koji veruju da ih horizontalne prugice čine punijima. Ako izabereš pravu boju i širinu prugica, možeš čak i vizuelno "sakriti" neželjena područja. Izabereš li odeću s ravnim prugama jednakih širina, uspećeš i vizuelno da stanjiš struk.

 

Samo jedan komad široke odeće

 

Kako bi postigla harmoničan izgled, najbolje da odabereš samo jedan široki komad odeće. Dakle, možeš odabrati ili široki džemper u kombinaciji s uskom suknjom ili pantalonama i obrnuto. Na taj ćeš način naglasiti samo jedan deo svog tela, a odabirom dva široka predmeta mogla bi postići nezgrapniji i puniji izgled bez obzira na svoju figuru.

 

Izbegavaj široke kaiševe ako si niska

 

Široki kaiševi bolje pristaju višim ženama jer vizuelno smanjuju njihov dugi torzo i čine ih proporcionalnijima. Niže će žene pak učiniti nezgrapnijim.

 

Svetli komadi odeće

 

Ukoliko si ljubiteljka tamnih boja, probaj da ubaciš bar neki detalj u svetlijim tonovima kako bi osvežila kombinaciju. To mogu biti cipele, torba ili komad nakita.

 

Različite nijanse bele

 

Bela boja nekad može biti nezgodna u smislu da može istaknuti nesavršenosti lica, kao što su npr. malo žućkastiji zubi. U tom slučaju možeš posegnuti za drugim nijansama bele kao što je bež, boja slonovače ili neka puderasta nijansa.


Šal ili marama

 

Šal ili marama mogu biti važan element autfita, dajući mu notu elegencije i ženstvenosti. Ukoliko nosiš neki jednostavni autfit, možeš ga "podići" šalom ili maramom zanimljivog uzorka ili jarke boje. Ako već na sebi imaš boja, situaciju možeš "smiriti" nekim šalom nežnijih boja.

 

Budi svesna svoje građe

 

Prilikom odabira odeće uzmi u obzir svoju telesnu građu, jer odeća je tu da naglasi prednosti, a ne nedostatke. Stilisti stavljaju naglasak na to da slobodno propustiš neki trend ukoliko ne laska tvojoj figuri. Ako možda imaš široka ramena ili kukove, a baš ih i ne voliš, izbegavaj odeću koja će to dodatno naglasiti i radije istakni svoje lepe noge ili ženstvene bokove.

 

 

makonda-tracker