zna znanje

Sve tajne prve dame SAD: Zašto Melanija Tramp uvek pozira otvorenih usta

0

Melanija Tramp je prava dama, zrači elegancijom i zna šta je stil, a to se vidi i na njenim fotografijama. Tajne kojima postiže veću fotogeničnost krajnje su jednostavne.

foto: Profimedia

Nakon što se pažljivo prostudiraju sve dostupne fotografije na kojima Melanija pozira u poslednjih 15 godina, jedna stvar postaje potpuno očigledna: Melanija voli da pred objektivom foto-aparata drži blago otvorena usta. Mediji su to nazvali riblja usta, iza čega ne stoji nikakva uvreda – bukvalno podseća na izgled ribe. Takođe su primetili i da takva usta daju celokupnom izgledu dodatnu privlačnost, I da kamere vole mimiku poput te.

Mnogo je više seksi kada su vam usne neznatno otvorene”, objašnjava ekspert za neverbalnu komunikaciju Trejsi Braun. “usne će vam tako izgledati punije”.

foto: Profimedia

Braunova kaže da su modeli usavršili taj izgled, jer skreće manje pažnje nego širok osmeh koji pokazuje zube, pa odeća koju nose pada u prvi plan.

 

Iako ne možemo reći da je Melanijin cilj da izgleda seksi kada pozira, ipak je u prošlosti bila supermodel, pa je normalno da je zadržala neki od svojih trikova.

 

foto: Profimedia

Pored takvih usana, Melanija voli i da malo nagne glavu “tako da kamera ne vidi donji deo njenih nozdrva”, kaže Braunova. Takva poza pomaže i da oči izgledaju krupnije u odnosu na ostatak lica.

Mnogo nas privlače osobe krupnih očiju. Zato volimo bebe i štenad. Beba je slađa od odrasle osobe.”

Povremeno se Melanija i široko osmehne, pokaže iskren osmeh. Nije stvar toliko u širini samog osmeha, koliko u očima – poenta je da one zasijaju, pokažu emociju i energiju.

 

foto: Profimedia

Ne trebaju vam godine da biste naučili ove trikove. Braunova preporučuje da na sledećem selfiju jezikom dodirnete gornji deo unutrašnjosti svojih usana – odmah ćete dobiti isti efekat.

 

 

makonda-tracker