icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

gde se prelazi granica?

ZAPITAJTE SE DA LI NEKE STVARI ČINITE PREČESTO: Evo šta podrazumeva MIKROVARANJE i kako se ponaša partner koji to radi

Koji postupci prelaze granice prijateljstva? U svetu ljubavnih veza postoji relativno nov pojam, mikrovaranje, a odnosi se na skup svih onih postupaka koji se mogu lako opravdati.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ovako se ponašaju partneri koji "mikro" varaju, prenosi Slice.

 

Više vremena posvećeno izgledu

 

Iako je normalno da vas privuče fizički druga osoba i kada imate partnera, važno je kako ćete se vi u toj situaciji poneti, odnosno da li ćete brzo zaboraviti da ste je videli ili ćete se potruditi da se bliže upoznate, da li ćete početi više pažnje da posvećujete izgledu,vežbanju, sređivanju kada znate da ćete je videti... To su sitni znaci koji ukazuju da partner ima nekog novog koga želi da impresionira.

 

Ta osoba se ne pominje

 

Iako nemate fizički kontakt s tom osobom, niste se nikada poljubili, kamoli spavali s njom, ali odlazak na kafu ili ručak iza partnerovih leđa jer ste u strahu da će nešto posumnjati već je znak prevare i laganja, a sazna li se to, poverenje će se uništiti. 

 

Komuniciranje, dopisivanje...

 

Ukoliko se često dopisujete ili čujete sa "tom" osobom, zapitajte se kuda vodi to stalno komuniciranje i da li je, ipak, prečesto.

 


Ćutanje o pravom partneru

 

Možda (ne)svesno želite da sakrijete da imate partnera, pa ne govorite o njemu pred "tom" osobom, ne objavljujete fotografije na društvenim mrežama, a to nije samo sumnjivo, već u nekim drastičnim situacijama može biti i ponižavajuće prema vašem partneru.

 

Potreba za fizičkim kontaktom

 

Možda niste stupili u seksualne odnose, ali i forsiranje fizičkog kontakta je loše. Ukoliko imate potrebu da "tu" osobu stalno grlite, dodirujete, makar i suptilno, zapamtite da prevara nije nužno samo seks, i ovo ima svoju težinu.

 

Razmišljanje o pažnji druge osobe

 

Niste samo vi ti koji pružaju pažnju toj osobi, već stalno tražite njenu, stvarate situacije u kojima ćete porazgovarati, odlazite na mesta gde znate da ćete tu osobu pronaći... Zapitajte se šta postižete time, ukoliko to radite prečesto.