prepustite se

Seks poboljšava koncentraciju i izaziva euforiju: 5 stvari zbog kojih ne treba da folirate orgazam

0

Studija iz 2005. pokazala je da orgazam prilikom seksualnog odnosa doživi manje do jedne trećine. Dakle, ako imate ovaj problem, niste usamljeni, prenose inostrani mediji.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ono što je mnogo veći problem od same činjenice da ne možete da doživite orgazam na taj način, je to što većina žena pribegava foliranju i uredno se pravi da je doživela vrhunac, čak i u stabilnim višegodišnjim vezama.

Evo šta kažu seksolozi, šta se desi svaki put kad izlažirate orgazam..

 

Rešite svaki problem: Ove 3 stavke u seksu mogu da budu nepremostive prepreke

 

 

Uskraćujete sebi sve one pozitivne efekte po zdravlje koje orgazam donosi

 

„Orgazam aktivira lučenje mnogih važnih hemikalija, kao što su dopamin, vazopresin, endorfini i oskitocin. Ove neurohemikalije nam donose mnoge emotivne i fizičke dobrobiti, od pozitivnog uticaja na san, preko ublažavanja bola, smanjenja anksioznosti… pozitivno deluju i na imunitet, poboljšavaju nam koncentraciju, i izazivaju osećaj euforije. Ako odglumite tu i tamo, uskratili ste sebi sve to“, objašnjava za „Hafington post“ Kimberli Anderson, seksualni terapeut iz Los Anđelesa.

 

Ako odglumite, kvarite seks svim ženama sa kojima će možda vaš partner biti (ako raskinete)

 

„Ne mogu ni da vam nabrojim sve muškarce koji su došli na terapiju sa partnerkom i rekli da ‘nijednoj njihovoj partnerki pre ove sa kojom su sad u vezi nije bilo potrebno 20 minuta klitoralne stimulacije da bi doživele orgazam’. Očigledno, ovo znači da su mnoge žene lagale i simulirale orgazam jer većini žena u proseku treba dvadesetak minuta stimulacije klitorisa da bi zaista doživele vrhunac. Porno industrija muškarce uči da je za žene seks pitanje veličine, čvrstine… ali to nije istina. Za ženu, primarna je stimulacija klitorisa. Zato je važno da iskreno kažete partneru šta vam je potrebno, šta želite i šta vas čini srećnom. U suprotnom, ne možete očekivati od njega da vam to pruži“, objašnjava Lora Votson, terapeut i autor knjige „Poželeti seks, ponovo“.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker