naučno dokazano

Ne verujete mu ni reč, ali... 5 razloga da se očajnički zaljubite u muškarca koji vas ne zaslužuje

0

Šta je to u muškarcima za koje znamo da im se ne sme verovati što ih čini privlačnima uprkos svemu? Brojna naučna istraživanja su pokazala da "ima nešto" i u onima 

foto: GalacticDreamer/Shutterstock
foto: GalacticDreamer/Shutterstock

Odrasle i zrele žene već dobro poznaju svoj ukus i znaju kakav treba da bude muškarac na kog će "pasti" — inteligentan, zabavan, s većim ili manjim avanturističkim duhom, velikodušan, duhovit, pažljiv, romantičan... Međutim, pre ili kasnije, većina se očajnički zaljubi u nekoga ko se ne uklapa u tu sliku.

 

U nekoga ko ne odgovara na poruke, ko je sklon preljubama, ko slaže čim progovori, pored koga ne može da zamisli sebe ni dan, a kamoli da budu u dugoj vezi. I dok mozak govori "ne", srce ponavlja "da, da, da". Zbog čega je tako?

 

  • On je vaša muška verzija


Iako se obično veruje da se suprotnosti privlače, više naučnih studija je pokazalo da što nam je neko sličniji — to je veća privlačnost između nas! Od sličnog smisla za humor do sličnog modnog ukusa, razloga je milion, ali jedna veza je dovoljna da se zainteresujete za nekoga mnogo više nego što biste očekivali.

 

  • Upoznali ste se u napetoj situaciji


Psiholozi su odavno zaključili da, kada radi adrenalin, "radi" i privlačnost! Zato je velika verovatnoća da ćete se zaljubiti u nekoga s kim ste proživeli stresnu situaciju ili ste zajedno skakali bandži i sl.

 

Prevara, Preljuba, Dopisivanje
foto: Estrada Anton/Shutterstock
  • On ima psa


Iako ovo deluje kao kliše, ne sme se zapostaviti moć muškarca koji ima krznenog najboljeg prijatelja! Više naučnih istraživanja dokazalo je da su muškarci sa psima privlačniji i poželjniji nego oni koji nemaju ljubimce.

 

  • Predugo ste sami


Istraživanje stručnjaka Univerziteta u Torontu pokazalo je da kriterijumi u ljubavi padaju kada opada kvalitet ljubavnog života, pa će tako osobe koje su dugo same lakše ući u vezu s nekim ko definitivno nije njihov tip ili ih ne zaslužuje.

 

  • Podseća na vašeg oca


Žao nam je što moramo da potvrdimo najveći kliše iz holivudskih komedija, ali ovo je istina: naučno je dokazano da će vam se više dopasti muškarac koji ima boju očiju i kose kao vaš roditelj suprotnog pola nego onaj koji ne liči na njega! Ne brinite, to ne znači da ste na nekom podsvesnom nivou zaljubljeni u oca, već da je u pitanju osećaj pouzdanosti, već poznatog i udobnog.

 

 

makonda-tracker