prepoznajte ih

PROVERITE DA LI STE NALETELI BAŠ NA OVAKVOG PARTNERA: 7 fraza koje odlikuju NARCISOIDNU osobu

0

Jedan do odlika narciosidnih osoba je manipulacija i to se naročito primećuje u emotivnim odnosima.

foto: Profimedia

4. "Ti si kriv za sve, ti si pogrešio"

 

Narcisoidna osoba će vas naterati da pomislite kako vi bojite vaš odnos crnim senkama, a ne ona. Lako ume da nametne osećaj krivice. Vi ćete se prvi naljutiti i želeti objašnjenje, a na kraju razgovora imaćete potrebu da se izvinite.

 

5. "Ja te volim najviše - šta će ti drugi ljudi"

 

Narcisoidna osoba voli da vas poseduje u potpunosti. Ona ne voli kada ste okruženi drugim ljudima kako njen eksperiment, odnosno vi ne bi bio prekinut. Plaši se da će vas drugi odvojiti od nje i da će imati veliki uticaj na vas. Zbog toga neće uspeti da vas koriguje i oblikuje kako je zamislila.

 

 

6. "Zašto na sve reaguješ burno"

 

Zapravo vi sasvim adekvatno reagujete na ponašanje narciosidne osobe, ali ona preokreće temu i čini da se vi osećate kao neurotična i nesigurna osoba. Počinjete da sumnjate u sebe - reči narcisa u vama bude osećaj krivice.

 

7. "Nikada više nećeš sresti osobu poput mene"

 

Narcisoidna osoba ističe da je susret sa njom najbolja stvar koja vam se mogla dogoditi u životu. Ona priča o svojim kvalitetima koje drugi ljudi nemaju, ali i o vašim manama koje niko drugi neće želeti da "trpi" Narcis se trudi da vam nametne njegovu fizičku i emotivnu lepotu i želi da od nje vremenom postanete zavisni.

 

Toskična ljubav ne postoji. Ljubav je nešto čisto, lepo, jednostavno. Nešto što prihvatamo sa lakoćom i nešto predivno što isceljuje našu dušu, a ne umrtvljuje je i prlja. Kada u svom partneru prepoznate narcisa pokušajte da razgovarate, obratite se stručnjaku za pomoć, ali kada stvar ode predaleko i odnos se pretvori u toksični zatvor iz kojeg ne vidite izlaz - tada je vreme da u kofer sećanja spakujete samo lepe uspemene i zauvek odete.

 

makonda-tracker