icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

NEVOLJE U RAJU

Sumnjate da vas voljena osoba vara? Evo kako bi trebalo da reagujete

Da ne biste ispali bezrazložno ljubomorni, morate čitavom problemu da pristupite zrelo

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sumnja da vas partner vara je jedno je od najgorih osećanja koje možete doživeti. Iako je vrlo moguće da ćete imati potrebu da preturate po ličnim stvarima partnera, postoji nekoliko zdravijih metoda rešavanja problema koje bi trebalo najpre da isprobate.

 

Evo šta eksperti kažu da bi trebalo da uradite kada posumnjate da niste jedini za kojeg vaš partner ima romantični interes.

 

Udaljite se od čitave situacije i još malo razmislite o svemu. Pokušajte da shvatite da li ste sva dešavanja sagledali iz pravog ugla. Mnogi ljudi često zaključe pogrešno, pa napadaju partnera i sumnjaju u njega bez razloga, što na kraju rezultira razilaženjem.

 

foto: Profimedia

 

Ne ugrožavajte njegovu privatnost. Iako se ideja o pretresanju njegovog telefona čini privlačnom, nemojte to raditi. Ako vas on ne vara, a sazna da ste mu krišom čitali poruke, to može prouzrokovati velike probleme u vašoj vezi, tako da će voljena osoba nakon te epizode sigurno prestati da ima poverenja u vas.

 

Razgovarajte i dajte mu priliku da vam sam kaže u čemu je stvar. Pitajte da li možete pogledati njegov telefon i onda posmatrajte reakciju. Ako vam preda telefon bez problema, to vrlo često znači da nema razloga za brigu. Ali, ako odbija da vam pokaže, to govori nešto o vašoj vezi.

 

Terapeuti savetuju da ne pokušavate da ga pratite i saznati više informacija preko njegovih prijatelja, jer će oni uvek biti na njegovoj strani. Umesto toga, razmislite o svemu, napravite strategiju i pripremite se za sve moguće ishode.