iznenadićete se

Konačno se zna: Koliko često žene razmišljaju o seksu?

2

Muškarci i žene imaju drugačija poimanja sveta, a ni seks nije izuzetak

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Seks je veoma važan deo života i veoma je zdrav. Iako to znaju, žene će veoma teško priznati da i one o njemu razmišljaju.

 

Mnoge tvrde da im on uopšte ne pada na pamet, što zapravo nije tačno.

 

Na ovu temu su urađena mnoga istraživanja, a jedno koje je sprovedeno 2011. godine od strane istraživačkg tima sa Univerziteta Ohajo Stejt na uzorku od 283 studenta pokazalo je da u proseku muškarci na seks pomisle 19 puta dnevno, dok su žene izjavile da razmišljaju o seksu 10 puta dnevno.

 

 

Dakle, iako su muškarci aktivniji skoro duplo, to ne znači da žene ne misle na seks, već da im je samo teže da to javno priznaju. 

 

Brojke objavljene u magazinu "Seks Research" sugerišu da muškarci razmišljaju o seksu skoro dvostruko više od žena.

 

Dakle, iako su muškarci češće razmišljali o seksu, oni su takođe razmišljali o hrani i spavanju češće nego žene. U nešto novijim nalazima, OnePoll je objavio rezultate studije u kojoj je anketirano 2.000 seksualno aktivnih odraslih Amerikanaca.

 

Masturbacija, Masturbiranje, Seks
foto: Nutlegal Photographer/Shutterstock

 

Njima je postavljeno pitanje koliko često govore o seksu. Šezdeset pet procenata odraslih izjavilo je da se osećaju prijatno da dele svoj seksualni život sa drugima, a 29% je izjavilo da im je „veoma prijatno“.

 

Ispitanici su i ranije razgovarali o svom seksualnom životu sa svojim partnerom/partnerom/supružnikom (61%), zatim s najboljim prijateljem (60%), prijateljima (40%) saradnicima (28%) i cimerima (26%).

 

Dakle, seks je uobičajena stvar, koju svako treba da praktikuje, jer usrećuje, čini nas rasterećenim, manje nerovoznim i opuštenijim. 

 

 

makonda-tracker