da li ste znali?

Ljubav JESTE najbitnija, ali... 6 stvari koje I MUŠKARCI I ŽENE očekuju da bi brak bio SREĆAN

0

Razumevanje, podrška, kompromis i, naravno, ljubav se podrazumevaju, ali šta je s onim sitnicama koje su ponekad i nerealna očekivanja? Kao

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Život pod istim krovom, bračne nedoumice, roditeljstvo, svakodnevne obaveze i preokupacije mogu doneti neku drugu stranu realnosti od one koju smo uživali tokom zabavljanja i simpatija.

 

Kako izvući maksimum iz jednog odnosa koji ne prestaje da evoluira i menja se? Kako da oba partnera budu zadovolj(e)na, a da brak bude srećan?

 

Šta je ono što traže i jedni i drugi?

 

1. Potpunu posvećenost

 

Ukoliko ste roditelji, ova stavka može biti veoma opterećujuća, jer ćete zbog obaveza i preokupacija u vezi s decom zaboraviti da vodite računa o ovim segmentima i željama bračnog druga. Možda posvećenost ne može da bude potpuna zbog porodice i brojnih dužnosti, ali na nju ne sme da se zaboravi. Uvek odvojte malo vremena da bude sami i priređujte jedno drugom sitna iznenađenja i gestove koji jačaju odnos.

 

 

2. Redovne odnose

 

Nedostatak seksa vodi do zahlađenja odnosa ― to će vam reći svaki bračni terapeut. Redeovni odnosi ne znače za svakoga isto: za nekoga je to svaki dan, za drugi par jednom nedeljno ili mesečno. U svakom slučaju, nije stvar ni samo u seksu, već u intimnosti, nežnosti, strasti, a taj plamen ne sme da se ugasi.

 

3. Poštovanje roditelja

 

Ma koliko vam se činilo da partner nije blizak sa roditeljima, ono što će ga učiniti srećnim jeste negovanje dobrih odnosa i poštovanja prema osobama koje su ga naučile životu. Isto tako, i vama znači kada se on/a seti da iznenadi vašu majku nekom sitnicom, zar ne?

 

parovi, par, ljubav, horoskop, dejt
foto: Profimedia

 

4. Brigu o deci

 

Jedan od najlepših trenutaka iščekivanja bebe jeste onaj kad zajedno, kao par i budući roditelji, sklapate kolica ili krevetac i peglate i pakujete odeću da bude spremne za rođenje deteta. Tako je i s roditeljstvom: sve te sitnice koje čine porodični život i stavljaju vas poziciju da ste, kao par, jedno i imate istu ulogu pomoći će da i vaš odnos bude čvršći i zdraviji.

 

5. Vernost i iskrenost

 

U partnerskom odnosu ove dve stavke su vodeće, a ukoliko ih zanemarujete vaš brak možete biti veoma upitan.

 

6. Uživanje u hrani

 

Prizor okupljanja za trpezom je tipična idilična porodična slika, a vaš partner ili partnerka će biti ceniti ukoliko po povratku s posla ponekad zatekne ukusan ručak omiljeni desert. Ili ih, još bolje napravite zajedno! (Ili, idealno, idite u restoran, nekad s decom, a ništa ređe sami!) U svakom slučaju, uz bogate zalogaje sve je lepše ― pa i brak.

 

kuvanje
foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker