ljubav ili matematika?

NAUČNICI SU IZRAČUNALI KAD ĆEMO PRONAĆI PARTNERA ZA CEO ŽIVOT: Saznajte šta je PRAVILO 37% i kako ono utiče na naš život!

0

Naučnici su smislili „37-posto-pravilo“ koje bi trebalo otkriti u kojoj je životnoj dobi najveća verovatnoća da pronađemo ljubav za celi život. Saznajte o čemu se radi!

 

problem sekretarice
problem sekretaricefoto: Profimedia


„Problem sekretarice“

 

Još jedan primer za 37-posto-pravilo: vodite firme i vodite više razgovora s potencijalnim sekretaricama. Nemate previše vremena za razmišljanje i morate se odmah odlučiti za jednu kandidatkinju. Ako kandidatkinje odmah odu, nestaće prilika da ih kasnije zaposlite. Moguće je da u međuvremenu pronađu drugi posao.

 

Koju ćete kandidatkinju zaposliti? Sigurno ne prvu – normalno da želite videti još nekoliko kandidatkinja jer uvek može biti još bolje, zar ne? Međutim, čekati do kraja izbora takođe nije optimalno rešenje. 37-posto-pravilo u tom slučaju kaže da se odlučite nakon što ste videli njih 37 posto.

 

Naučnici tvrde da tada možete razumno odlučiti. Sakupili ste dovoljno informacija, a niste potrošili puno vremena. Dakle, 37-posto-pravilo može se koristiti za različite situacije.

 

Naučnici preporučuju da od svih važnih odluka treba izvagati 37 posto opcija. Ako je reč o novom poslu – 37 posto ponuda, o novom stanu – 37 posto ponuda na tržištu – a to važi i za partnera.

Naravno, ovo je pravilo matematički primer. I naravno da su šanse za pronalazak prave ljubavi sasvim dobre i u drugoj dobi.

 

Iskreno: hoćemo li se kod toliko važne stvari koristiti algoritmom?

 

 

makonda-tracker