ljubav ili matematika?

NAUČNICI SU IZRAČUNALI KAD ĆEMO PRONAĆI PARTNERA ZA CEO ŽIVOT: Saznajte šta je PRAVILO 37% i kako ono utiče na naš život!

0

Naučnici su smislili „37-posto-pravilo“ koje bi trebalo otkriti u kojoj je životnoj dobi najveća verovatnoća da pronađemo ljubav za celi život. Saznajte o čemu se radi!

kada je pravo vreme za biranje 'onog pravog'?
kada je pravo vreme za biranje "onog pravog"?foto: Profimedia

37-posto-pravilo

 

Naučnici su pomoću matematičkih formula razvili algoritam koji bi trebalo da olakša odlučivanje. Treba li rezervisati let ili radije čekati da postane povoljniji? Treba li kupiti skupu sliku ili čekati da pronađemo povoljniju? Ovakva pitanja mogu se preneti i na ljubav: treba li stupiti u brak ili radije čekati dok ne pronađemo nekoga ko nam više odgovara?

 

Tada ulazi u igru 37-posto-pravilo: ako smo ispitale 37% opcija, onda je najbolje vreme za napad. Naučnici tvrde da smo tada u stanju doneti razumne odluke. Ova teorija se još naziva i „problem sekretarice“ – više o tome možete pročitati niže u tekstu.

 

naučnici tvrde da se sve može izračunati, pa i ljubav
naučnici tvrde da se sve može izračunati, pa i ljubavfoto: Profimedia


Pravo vreme 

 

Ako krenemo od toga da bismo se želele venčati negde u dobi između 18 i 40 godina, prema naučnicima je idealno vreme 26 godina. Tačnije, kratko nakon 26. rođendana – tada to odgovara formuli 37 posto. Pre treba propustiti kojeg „savršenog“, a nakon toga pada verovatnoća da ćete pronaći onoga pravog, tvrde naučnici. Pri tome treba naglasiti da se ne treba venčati sa 26 godina, nego u toj dobi možete prestati tražiti – pretpostavka je da imate već partnera s kojim ste srećne.

 

Na sledećoj strani pročitajte šta podrazumeva pojam "problem sekretarice".

makonda-tracker