otkrivamo

MOŽETE LI NATERATI NEKOGA DA SE ZALJUBI U VAS? Nauka kaže DA, a evo i kako!

0

Bez obzira na to ša vidimo u filmovima, izgleda da je ljubav više proračunata nego što mislimo.

foto: Profimedia

2. Prljave tajne na videlo

 

Činjenica je da se komunikativnije osobe češće dopadnu nekome. Prema istraživanjima harvardske škole, većina ispitanika priznala je da voli otvorene i iskrene osobe tokom prvog sastanka i to one koje nisu krile baš sve, već su otvoreno govorile i o svojim čudnim navikama, ukusima, ali i neprijatnim situacijama. Kada sa nekim podelite ovakvu zanimljivost, veće su šanse da stvorite posebnu povezanost koja se zasniva na poverenju u razumevanju.

 

3. Nemojte jesti ništa hladno na prvom sastanku

 

Možda zvuči šašavo, ali socijalni psiholozi tvrde da postoji povezanost između temperature tela i psihološkog stanja. Mnogobrojna istraživanja pokazala su da temperatura tela utiče na to da budemo otvoreniji i pristupačniji drugim ljudima. Ovaj trik nam može pomoći da brže steknemo nečije poverenje i to ne samo na ljubavnom, već i na poslovnom planu. Znači - umesto sladoleda, mnogo bolji izbor je topla kafa.

 

5. Tajni jezik zaljubljenih

 

Razmislite o određenim pojedinostima koje vas vežu i smislite interne šale koje ćete samo vi razumeti. Kada to učinite, vaš odnos će preći na drugi nivo. Naučnici tvrde da postoji jedanostavan razlog za to. Naime, svi želimo da se osećamo posebno i jedinstveno, a ovaj tajni jezik i interne šale će vam pomoći u tome.

 

4. Igra skrivanja i nalaženja

 

Samo u snovima se može desiti da upoznate nekoga, zaljubite se i provedete čitav život ne razdvajajući se. Psiholozi ističu da je najbolji način da dugu vezu poslužiti se jednom dobro oprobanih taktika. Budite mu blizu i dostupni, ali ne po svaku cenu. Ne morate se viđati često, niti mu odgovarati na poruke i pozive istog trenutka. Ovakve pauze imaju dosta pozitivnih strana jer vam nikada neće biti dosadno i imaćete dovoljno vremena da razmislite o svojim postupcima i obuzdate svoje emocije.

 

 

makonda-tracker