slažete li se sa rezultatima?

DA LI SU I VAŠE SEKSUALNE FANTAZIJE OVAKVE? Istraživanje pokazalo o čemu najviše maštaju muškarci i žene!

0

O erotskim mislima se ne govori mnogo naglas, ali, ipak, otkriveno je o čemu se najčešće mašta...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Muškarci

Visoko na listi muških fantazija našla se trojka (skoro sličan procenat žena deli iste misli), ali dok muškarci imaju snažnu želju da ostvare ova maštarenja, žene se oko tog pitanja nešto više kolebaju.

Takođe, dok žene uglavnom fantaziraju o svojim partnerima, kod muškaraca to nije slučaj. Oni uglavnom maštaju o prevari, a objekat požude su obično žene iz okoline.

Primanje oralnog seksa takođe je u vrhu liste, ali pružanje pričinjava nešto manje zadovoljstvo. Mnogi muškarci maštali su o tome da posmatraju svoje partnerke u "akciji" sa drugim muškarcem, što nije bio slučaj sa ženama.

Istraživanje je pokazalo i da su heteroseksualni muškarci izražavali znatno veće interesovanje za analni seks. U neoubičajene muške fantazije mogli bi se svrstati odnos sa prostitutkama ili seksualna zloupotreba ženske osobe omamljene alkoholom.

Istraživači sa Univerziteta Kvebek u Montrealu takođe su ustanovili i da su žene uglavnom manje sklone detaljnom opisivanju svojih fantazija, dok se muškarci ne suzdržavaju od iznošenja detalja, pa i onih najlascivnijih.

Prema njihovim navodima, tema istraživanja bila je "veoma fascinantna", budući da su se kao rezultati pojavile i neke suprotnosti, koje ne bi baš mogle da se pretpostave kao takve. Tako su ljudi koji maštaju o potčinjenosti često imali i fantazije u kojima su oni dominantni, a da to pritom ne isključuje jedno drugo već se "povezuje sa višim nivoima zadovoljstva".

 

 

makonda-tracker