ne duže od 8h dnevno

Ženama koje rade prekovremeno prete OPAKE BOLESTI!

0

Istraživanja su pokazala da bolest pogađa najviše žene koje rade prekovremeno.

zaposlena žena
zaposlena ženafoto: Profimedia

 

Iako je prekovremeno radno vreme ponekad i dobro plaćeno, postoji dobar razlog da izbegnete dodatne sate na poslu, piše Lepa & srećna.

 

Istraživanja dokazuju da žene koje rade 45 sati nedeljno i više, rizikuju da obole od dijabetesa, dok muškarci koji rade prekovremeno nisu tako ugroženi. Dokazano je da žene koje rade prekovremeno imaju za 63 odsto veći rizik da obole od dijabetesa u odnosu na žene koje rade 35 do 40 sati nedeljno.

 

Tokom istraživanja, naučnici su koristili i druge parametre, ali se pokazalo da se ova bolest znatno više javlja kod žena koje više sati provedu na poslu. Broj obolelih od dijabetesa konstantno raste, a stručnjaci ističu da pored izbegavanja alkohola, cigareta i skidanja viška kilograma, treba pomoći i ženama koje rade prekovremeno - baš kao prevencija od ovog opasnog oboljenja.

 

Sindrom nervoznih creva je oboljenje sistema organa za varenje, a evo koji simptomi ukazuju na ovu bolest, piše Lepa & srećna.

 

Osetljivi nervi u crevima, stres i genetika mogu biti uzrok za sindrom nervoznih creva, a simptomi koji se javljaju jeste nadutost stomaka, dijareja, bolovi u stomaku, bol u leđima, grčevi i inkontinencija. Ovaj problem može da se spreči i leči promenom načina ishrane, pa se tako preporučuju namirnice koje regulišu varenje.

 

Stručnjaci preporučuju da jedete hranu koja je bogata vlaknima, voće i povrće. Birajte voće koje ima najmanje fruktoze, a smanjite unos jabuka, krušaka, lubenica i sušenog voća. Izbegavajte da jedete mahunarke i leblebije koje sadrže puno saharida. Preporučuje se da jedete šargarepu i krompir, a da izbegavate proizvode koje sadrže puno laktoze. Nemojte dnevno piti više od 3 šolje čaja ili kafe, a potpuno izbacite alkoholna i gazirana pića.

 

 

makonda-tracker