precizno & detaljno

Nedeljni horoskop donosi zaokrete i promene: Astrološka prognoza za svaki znak Zodijaka (od 14. do 20. oktobra)

0

Sudeći prema predviđanjima astrologa, pred nama je uzbudljiva sedmica. ko treba da pazi na ishranu, kome se spremaju promene na emotivnom planu, a ko bi mogao da napreduje na poslu?

 

Jarčevima partnerski odnosi uzimaju mnogo energije ovih dana
Jarčevima partnerski odnosi uzimaju mnogo energije ovih danafoto: Shutterstock / Zoran Zeremski

LAV


Hrana
Apetit je dosta jak, zato izbegavajte namirnice za koje znate da su teške za vaš stomak I da će vam doneti probleme sa varenjem. Ne jedite na brzinu, kao da vas neko juri - I preskačite grickalice I slatkiše.


Ljubav
Unutrašnji pritisak – previše sabiranja, oduzimanja, razmišljanja – stvara tenziju i koliko god pokušavali da to potiskujete ili prikrivate, koliko god „navlačili“ pozitivnu fasadu i nasmejano lice – oni kojima je stalo do vas to mogu da primete. To što vas opterećuje može u drugoj polovini sedmice dovesti čak i do situacija da ste svadljivi ili da lako prasnete za svaku sitnicu. Odnos sa partnerom se neće pokvariti, ali bi bilo bolje da drugu stranu poštedite ovakvih situacija. Slobodni Lavovi – upetljali ste se ili u prošlost ili su vam na pameti tajne afere sa zauzetim osobama. Mogućnosti za „čiste“ ili neopterećujuće ljubavi su trenutno male.


Posao
Lavove ovih dana opterećuju važne odluke koje im vise nad glavom ili dogovori koji su se igrom slučaja potpuno zakomplikovali. U jednom trenutku požurujete sebe, u drugom se bojite da ćete brzim reakcijama i brzim potezima doneti više štete nego koristi. Neki vid pritiska na vas postoji sa više strana, a lako je moguće da se vezuje i za finansije i potpuno neplanirane troškove koje morate pokriti brzo. Ovako „zgusnuta“ situacija neće trajati još dugo – možda još par sedmica.


Zdravlje
Stres, umor, smanjen nivo energije.

DEVICA


Hrana
Nastavlja se period u kojem vam je potrebna raznovrsnija i kaloričnija hrana. Sve žitarice, svo povrće i biljna vlakna sada su jako poželjni u vašoj ishrani, a možete pojačati i unos mesa, sireva, jaja.


Ljubav
Nešto na šta se čekalo počeće da se odmotava. Pa ćemo tako imati različite situacije – neke Device ulaze u fazu ozvaničavanja odnosa – bilo da je to kroz dogovor o zajedničkom životu, bilo o veridbi, ulasku u brak. Drugi pak ulaze u fazu pokretanja pitanja koja su do sada bila potisnuta – pa će neko izneti na dnevni red i prekid veze ili početak procesa razvoda, a neko drugi – pitanja koja su važna za stabilnost i napredovanje veze, odnosa. U svakom slučaju, Device su krenule u veliko emotivno sređivanje. Slobodni – postoji osoba ili osobe koje su zainteresovane za vas i pokušavaju da vam se približe.


Posao
Veliko jesenje sređivanje se vezuje i za poslovni segment. Neko će izboksovati sebi povećanje u finansijskom delu, neko će krenuti put unapređenja, neko se ozbiljnije baca u privatne vode, a biće i onih koji će se odlučiti da naprave novi korak i potraže sreću u nekoj drugoj firmi. Generalno gledano – vi lično ste u pozitivnoj fazi – iako obaveza ima i više nego dovoljno – vaša organizovanost i posvećenost je neupitna. Možete očekivati prilično stabilnu finansijsku situaciju u ovim danima.


Zdravlje
Uglavnom dobro – moguće su manje infekcije ili prehlade.

 

U Strelčevima talasaju emocije
U Strelčevima talasaju emocijefoto: Victoria Chudinova/Shutterstock

VAGA


Hrana
Želja za slatkišima, za bogatom i kaloričnom hranom i pojačan apetit i dalje su prisutni kod vas. Pokušajte da odolite slatkim i slanim iskušenjima i da budete odgovorniji prema sebi.


Ljubav
Period dok vaša vladarka Venera tranzitira kroz znak Škorpije (u četvrtak se seli u Strelca) doneo vam je i doneće i ovih dana previše emocija i promena raspoloženja za vaš ukus. Da, sve je to lepo – te emotivne dubine i vrtlozi strasti, taj „volim te-ne volim te“ stil, to da čas sve pršti od strasti a čas sve pršti od tenzije – ali to ipak nije vaš fazon. Da ne pričam o tome da su neki odnosi dovedeni do one tanke, tanušne granice i da je dovoljan bukvalno još jedan korak pa da tikva pukne. Još malo izdržite, za koji dan ćete osetiti priliv znatno bolje energije i osećaj slobode i lakoće. A slobodni – ako se sada zatreskavate ili ulazite u vezu – dobićete mnogo više emotivnih ludila i strasti nego što očekujete. Samo mira niđe.


Posao
A i po pitanjima posla vam se dosta toga nakupilo. Sada su apsolutno mogući preseci jer će neka kap preliti čašu i vi više nećete imati želju ni potrebu da se prilagođavate, balansirate. Naravno da ovo ne znači da će sve Vage sada dići sidro i otići dalje (osim one koje su u međuvremenu već pronašle drugu poslovnu luku), ali znači da nekim ljudima ili u nekim situacijama jednostavno nećete želeti da oćutite. Dosta je nervoze ovih dana vezano za posao, a posebno će vam šefovi ići na živce.


Zdravlje
Idite za vikend negde i iskulirajte. To vam je apsolutno potrebno.

 

Merkur Škorpijama donosi mnogo toga kada uđe u njihov znak
Merkur Škorpijama donosi mnogo toga kada uđe u njihov znakfoto: Shutterstock / Max4e Photo

ŠKORPIJA


Hrana
Ako želite da se ugojite, samo nastavite putem kojim ste krenuli. Ukoliko vam to baš i nije namera – onda je zaista vreme da menjate nešto u načinu ishrane…I da se više fizički aktivirate.


Ljubav
Merkur je ušao u vaš znak – i vaše voljeno biće treba da se pripremi, jer će biti „pod lupom“. Svaka, pa i najsitnija promena u ponašanju, izjavama ili postupcima partnera sada će biti sagledavana sa svih strana, duboko analizirana i tek ako prođe sve provere – odobrena. Vi ste po prirodi dosta sumnjičavi, a sada će to biti dodatno pojačano. Takođe – bićete skloni da na sitno podbadate voljeno biće – vama će to delovati kao vrlo simpatično i slatko – a kako će delovati drugoj strani, videćemo po reakcijama. Slobodni – ako ne uspete da se zaljubite u nekog preko ušiju ovih dana, ništa niste uradili.


Posao
Zategnuti odnosi u poslovnom okruženju će biti zategnuti i dalje, s tim što vi sada nećete imati „dlaku na jeziku“ i po kratkom postupku ćete rešavati stvari. Istinu na sto, pa kom opanci a kom obojci. Naravno da ovo može dovesti da se neki odnosi trajno poremete, ali suptilnost trenutno nije vaš fazon. Sa onim osobama sa kojima imate kvalitetnu komunikaciju i saradnju – dodatno ćete učvrstiti i unaprediti odnose. U periodu ste kada ste izuzetno efikasni i organizovani, pa će i rezultati biti više nego dobri.


Zdravlje
Da bi valjalo da se više odmarate – valjalo bi. Ali i da upražnjavate neku blagu fizičku aktivnost.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker