obratite pažnju na kalendar

8 najvažnijih datuma u septembru 2024: Detaljna analiza sa savetima koja može da vam donese i novac i uspeh

0

Septembar 2024. biće sve samo ne dosadan – pred nama je mnogo važnih astroloških događaja, a ovo su najvažniji. Poslušajte savete astrologa i iskoristite njihovu moć da preokrenete svoju sudbinu!

Horoskop za septembar 2024. otkriva mnogo uzbudljivih promena
Horoskop za septembar 2024. otkriva mnogo uzbudljivih promenafoto: Kleber Cordeiro/Shutterstock

Kako astrolozi objašnjavaju, u septembru 2024. dobijamo priliku za otvaranje novih životnih poglavlja, a posebno je pogodno što će na samom početku meseca nastupiti mlad mesec u Devici.


Već prvi dani septembra biće veoma uzbudljivi i mogli bi da donesu značajne promene.

 

Najvažniji datumi u septembru

 

  • 1. septembar – retrogradni Uran i izlazak Plutona iz polja Vodolije


Retrogradni Uran traži od pripadnika svih znakova Zodijaka da veruju svojim instinktima u vezi s tim šta moraju da promene u svojim životima. Radikalne, ali spontane promene se dešavaju i nabolje i nagore, pa treba da se oslonite na unutrašnji glas koji vam govori kakvu odluku doneti kada stvari zavise od vas.

Dok Pluton iz Vodolije ide u Jarca, neke zastarele strukture mogle bi izgubiti snagu, a globalno bi mogli da se započnu procesi koji zahtevaju nova i kreativna rešenja.

 

Septembar 2024. biće sve samo ne dosadan – pred nama je mnogo važnih astroloških događaja!
Septembar 2024. biće sve samo ne dosadan – pred nama je mnogo važnih astroloških događaja!foto: Shutterstock / Anton Mukhin
  • 2. septembar – mlad mesec u Devici


Svaki mlad mesec prilika je za novi početak i otvaranje novog životnog poglavlja, a u septembarskom je zbog položaja u Devici vaš osećaj sigurnosti povezan s redom i jasnoćom čak i kada je reč o emocijama.

Možda ćete imati potrebu da organizujete sve što je haotično, a važno je da pokušate da budete tolerantniji i prihvatite da ne može sve u životu da bude savršeno. Nekada je potrebno pustiti stvari da idu svojim tokom umesto da držite sve konce u svojim rukama.

 

  • 4. septembar – Mars u Raku


Kad Mars uđe u polje Raka 4. septembra, tu će se zadržati do 4. novembra, a ovaj period obeležiće intenzivna želja da zaštitimo i sačuvamo.

Bezbednost postaje vrlo važna tema u ovom razdoblju, kako fizička sigurnost naše porodice i doma, tako i emocionalna stabilnost u spoznaji gde smo i šta očekujemo od života.

 

  • 9. septembar – povratak Merkura u Devicu


Kada se planeta komunikacije vrati u polje Device, vratiće i horoskopske znakove na kraj jula i neke stare priče iz prve polovine retrogradnosti. Ovo je prilika da se primene lekcije koje smo usvojili, a veoma je važno da obratite pažnju na detalje. Možda ćete biti samokritični, ali će to biti vrlo konstruktivno.

 

Kako astrolozi objašnjavaju, u septembru 2024. dobijamo priliku za otvaranje novih životnih poglavlja
Kako astrolozi objašnjavaju, u septembru 2024. dobijamo priliku za otvaranje novih životnih poglavljafoto: Julia Strekoza/Shutterstock
  • 18. septembar – pun mesec u Ribama i pomračenje Meseca


U astrologiji pun mesec u Ribama i sa Suncem u Devici naglašava ravnotežu između haosa i reda u našim životima. To je posebno osetljiv astrološki događaj i možemo biti preplavljeni osećanjima ili energijama koje nas okružuju, čak i ako nismo potpuno otvoreni za njih. Ovo je period za sanjarenje, kreativnost, saosećanje i smirenost, a možete da očekujete da ćete biti vrlo empatični i imati izraženiju svest o čovečanstvu i zajedništvu na Zemlji.

Kada je reč o pomračenju, ono će sada zahtevati od nas da napustimo rutine i previše strukturisane rasporede, ali i da pooštrimo način razmišljanja koji luta haotično , bez ikakvog reda.

 

  • 22. septembar – Sezona Vage


Sunce predstavlja naš ego, životnu snagu, vitalnost, ponos i zdravlje, a sve ovo biće vrlo izraženo tokom vladavine Vage. Ona donosi harmoniju i balans, energiju koja je diplomatska, ljubazna i očajnički želi da izbegne sukob, pa možete očekivati jedan miran period i lak dolazak do rešenja problema. I mnogo smeha!

 

  • 23. septembar – Venera u Škorpiji


Međutim, spokojnu vladavinu Vage može da protrese kod nekih pripadnika Zodijaka položaj Venere u Škorpiji koji daj strastvenost, intenzivnu i mračnu teritoriju. Ako vam neko da razlog da budete zlopamtilo i osvetoljubivi, teško da ćete se uspeti da se suzdržite, što posebno važi za Škorpije.

 

Retrogradni Uran traži od pripadnika svih znakova Zodijaka da veruju svojim instinktima u vezi s tim šta moraju da promene u svojim životima
Retrogradni Uran traži od pripadnika svih znakova Zodijaka da veruju svojim instinktima u vezi s tim šta moraju da promene u svojim životimafoto: Shutterstock / New Africa

Ipak, ne strahujte: Venera u Škorpiji može da bude i uzbudljivo iskustvo jer nam pomaže da se oslobodimo ljubomore i emocionalne manipulacije. Ljubav će biti vrlo intenzivna: sve ili ništa! Očekujte mnogo magnetske privlačnosti i drame.

 

  • 30. septembar – Konjukcija Sunca s Merkurom


S ovim aspektom nastupa mnogo mentalne energije, što znači da ćemo biti u poziciji da razmišljamo o tome šta želimo. Merkur donosi definiciju i logiku svemu sa čime stupi u kontakt, a kada se poravna sa Suncem to znači da će sve funkcionisati još bolje i tačnije. Um će dobiti priliku da se koncentriše na analizu, a komunikacijske sposobnosti će biti izraženije. Možete očekivati i da ćete biti vrlo ponosni na svoje ideje.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Astrološkinja o retrogradnom Merkuru

 

makonda-tracker