Da li je, koliko i kada značajna uloga Meseca

Astro tema: Pogledajte i sami - evo gde je sreća!

0
Ako živimo potpuno svoj život, mi smo prosvetljeni - biti srećan znači biti prosvetljen...

 

Planeta u uglu - na šta se misli kada se ovo kaže?

 

foto: Shutterstock

Postoje situacije kada natus ima i jedno i drugo, kada ima i benefika i malefika, i dosta mešane uplive. Nekada to može biti planeta, kao npr. Merkur, ali je vladar povoljne ili nepovoljne kuće, pa će u odnosu na to davati svoje uplive. On nije tipično povoljan ili nepovoljan, nego će se bojiti u odnosu na upliv koji u sebi nosi. Dakle, uplivi na uglove ne moraju biti isti, oni mogu biti različiti, mešani, i čovek može imati kombinovane faktore. Natus će imati priliku da prođe kroz to, da sazri, da reši.

 

Ali, u onoj meri u kojoj ta vrata nisu širom otvorena, natusu je relativno teško da pređe na drugi stepen svoj razvoja. Ponekad izmena mesta boravka daje mogućnost da se dobiju novi uglovi, što se radi u okviru astrokartografije, gde, pronašavši pravo mesto za sebe, natus oseća da mu je život krenuo na bolje i da počinje da živi više svoj život.

 

Kad se kaže "planeta u uglu", misli se pre svega na konjunkciju, a iza toga sledi i pozicija planete u datoj kući - dakle, 4, 7, 10, ili 1. Ona deluje, ali mnogo jače deluje ako je u konjunkciji s vrhom. Naravno, može se desiti da natus nema ništa tu, da taj kanal nije primarno naglašen, ali ako postoji onda je pre ostalih, i predstavlja prva vrata koja treba proći.

 

Sledeći nivo koji ključno definiše to osnovno stanje i koji se ne može promeniti izmenom mesta boravka jesu aspekti i pozicija i stanje Meseca kojim primamo sve što primamo. Da li osećamo radost, to nas interesuje kad posmatramo Mesec. Ako je ugrožen od malefika, natus oseća neku tugu, bol i noseći ga u sebi, u svojoj memoriji, materijalizuje ga u vremenu i pretvara u realan, objektivan problem.

 

Natus koji oprašta ali ne zaboravlja, materijalizuje to u stvarnost. Sve što nosimo u sebi, to uverenje naše da je nešto nekada bilo nepravedno, da neka stvar nije u redu, jednako je bolest, jednako je neznanje i problem i nešto što nas odvaja od stvarnog života, od života našeg pravog bića, našeg pravog Ja. U onoj meri u kojoj ne primećujemo da su stvari lepe nego primećujemo da nisu, u toj meri je greška, i bitno je kroz ovaj kanal, kroz kanal Meseca, raditi na sebi da se ta stvar primarno prevaziđe.

 

Zvezde otkrivaju: Ovih 5 znakova imaće nezaboravan decembar!

 

Mi smo spojili svoje roditelje jer mi stvaramo, kao što jedan odnos stvara um i telo na dve različite strane, tako i duša stvara roditelje koji će je materijalizovati i spustiti dole. Generalno, uglovi nose primarnu priču o nekom pretku, koja sada stoji kod nas. Šta mi možemo drugo da uradimo do da u svom Mesecu nađemo mir, balans, da nađemo mesto za svakog od njih, da svakom od njih ispunimo potrebu, želju, da svakom od njih nađemo onu njegovu potrebu ispod neznanja, besa, ishitrenosti, grešaka, da pronađemo ono što je zaista bila njegova prava namera.

 

To znači pomiriti svoje pretke u sebi jer ako oni nisu pomireni, ako otac i majka ne rade dobro zajedno za nas, a mi još dajemo prednost jednom od njih, tada nemamo mir u duši, niti njima možemo da pomognemo. Svi oni koji su različiti, a različiti su veoma u meri u kojoj je naša energija danas isključiva prema jednom ili prema drugom, u toj meri smo i sklopljeni od vrlo suprotstavljenih sila, koje treba da pomirimo u sebi, u svom Mesecu.

 

Dakle, ako se govori o prvom nivou stvaranja sreće, iskustva sreće, on se uvek sastoji u tome da te okolnosti koje smo dobili kroz uglove horoskopa možemo samo da spojimo i da pomirimo u nivou sopstvenog Meseca.

makonda-tracker