astro

Tibetanski horoskop: Ovo je vaš put ka srećnom i uravnoteženom životu!

0
Tibetanski horoskop se temelji na verovanju u dvanaest „puteva do mudrosti“, a svako od ljudi u zavisnosti od datuma rođenja ima svoj „put mudrosti“, cilj i karmički zadatak, koji će morati da ostvari u svom životu. Pročitajte i saznajte da li se pronalazite u ovome.

 

Rak – rođenje čoveka

Predstavlja znanje, inkarnaciju duha u fizičkom svetu. Psihička inkarnacija je pri kraju, počinje fizička. Simbol je materinstva, tela, osećaja, svemir Žene. Da bi se zaštitio, drži sve u sebi kao u zatvorenoj kutiji. U porodici pronalazi duhovne vrednosti ali nakon duge i strpljive meditacije, kad napokon shvati gde je izvor života. Previše veruje u Svemir, želi da produži detinjstvo, traži pažnju, vernost, neprekidne dokaze ljubavi.

Karma: posesivan je, želi da bude u centru pažnje, previše je autoritativan i svi će pobeći od njega zbog straha da mu ne padnu u ruke.

Lav – univerzalna svest

Predstavlja sintezu između svesti i realnosti. Čovek je srce, mikrokosmos. Lav učestvuje u materijalnom svetu, želi uspeh i da stalno dokazuje da je vođa. Uspeće kad pobedi zavist, potrebu da mu se dive, gurmanstvo i senzualnost.
Karma: oseća se kao centar Sveta. Ako ne upravlja dobro energijom, može da poremeti razvoj svoje ličnosti, pretera u egoizmu. I najsigurniji Lav može da izgubi zdravu pamet. Kad se to dogodi, treba stati, slušati i učiti od drugih. Treba služiti drugima: samo tako će uspostaviti koheziju svesti i stvarnosti.

Devica – materija, rad, fizički svet

Želela bi da se vrati u detinjstvo. Njom dominira Merkur. Odnos sa stvarima je istovremen, prima i zanje. S godinama se razvija kritički duh koji svemu prigovara, nikad nije zadovoljna. Često kasni na „voz“. Nevolja leži u preteranom zlopamćenju. U analiziranju je nepristrasna.

Karma: ako želi da sazri duhovno, treba da prestane da se bavi sobom, počne da brine o drugima. Treba da se otvori velikim idealima čovečanstva.

 

Snaga: Šta krije tarot karta ovog meseca?


Vaga – osećajna ekspanzija

Traži ravnotežu između materije i duha. Treba da se odluči za sklad ili nesklad. Ambicija se smanji samo u slučaju ako pronađe kome će se sviđati. Mirnog je temperamenta, aktivna, bez preterivanja – srećna kombinacija društvenog života. Treba pronaći univerzalno znanje.
Karma: ovo je najnestabilniji znak Zodijaka, osećajnost je velika. Može da se vine u visine, ali i uništi dinamiku. Ravnoteža je: ne dozvoliti da se zatvorite u vlastitu statiku, nego riskirati i uznemiriti samu sebe.

 

makonda-tracker