Otkrijte

Snaga: Šta krije tarot karta ovog meseca?

0
Lav je simbol nagonskih i nesvesnih energija u nama. No, to su istovremeno vitalne energije, neophodne za preživljavanje...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mlada žena nežnim dodirom kroti lava, zatvarajući rukama njegove opasne čeljusti. Lav se povija pod njenim rukama, uzvraća joj pogled, pokorava se njenoj snazi.

 

Odevena u belu odeću čistoće, s vencem cveća koji će, poput omče, staviti lavu oko vrata, mlada žena sigurna je u sebe, neustrašiva, zna šta radi. Simbol beskonačnosti nad njenom glavom simbol je bezuslovne ljubavi i beskonačnog ciklusa ličnog razvoja.

 

Samo smireno i s ljubavlju možemo razviti unutrašnju snagu kojom ćemo obuzdati divlju i nagonsku stranu sebe. Stoga, lava ne pobeđuje muškarac, nego ga tihom odlučnošću kroti nežna ženska ruka.

 

Carica: Šta krije tarot karta ovog meseca?

 

Poruke karte: Snaga nas uči da je svaki izazov lakše savladati ako ostanemo smireni i strpljivi, uz razumevanje, saosećanje i nadasve ljubav. Prava unutrašnja snaga izvire iz snage srca – iz ljubavi! Snažno srce je neustrašivo i odlučno, pomaže nam ukrotiti lava, svaki opasni izazov s kojim se suočavamo u spoljašnjem svetu, ali i svaki izazov koji dolazi iz naše neosvešćene nutrine.

 

Ključ snage i hrabrosti leži u ljubavi, u bezuslovnom prihvatanju sebe i drugih, stvarnosti onakve kakva jeste. Ljubav je snažnija od straha ili mržnje. Ojačajte se afirmacijama:

Snaga ljubavi pobeđuje strahove. Smirenost i saosećajnost, hrabrost i ljubav snaže me u teškim vremenima."

makonda-tracker