čuvajte se!

3 znaka na udaru tokom retrogradnog Merkura: Neko će se naći u bezizlaznoj situaciji, a drugi čeznuti iz dana u dan

0

Iako retrogradni Merkur koji nastupa danas neće biti negativan po sve, tri znaka bi mogla da osete njegov snažan uticaj.

Retrogradni Merkur, koji će trajati od 5. do 28. avgusta, neće biti naklonjen trima znakovima Zodijaka.
Retrogradni Merkur, koji će trajati od 5. do 28. avgusta, neće biti naklonjen trima znakovima Zodijaka.foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Ukoliko verujete u astrologiju, danas za vas počinje jedan od perioda od kojih tokom godina najviše strepite – retrogradni Merkur.


Ovaj retrogradni hod Merkura, planete komunikacije, trajaće od 5. do 28. avgusta, a on donosi promene planova, velike turbulencije, preispitivanje i razgovore sa samim sobom.


Nije sve tako crno jer astrolozi predviđaju da će pojedinim znakovima Zodijaka ovo razdoblje biti vrlo srećno, ali kao i uvek kada je reč o retrogradnom Merkuru – tu su i oni koji bi morali da budu na oprezu jer počinje nezgodan period.

Horoskopski znakovi koji će biti na udaru tokom retrogradnog Merkura

 

  • Lav


Merkur i Sunce se 19. avgusta spajaju u znaku Lava, što otvara povoljne perspektive za napredak u karijeri i na planu finansija, ali do tada bi pripadnici ovog znaka morali da budu vrlo pažljivi i promišljeni.

 

Lavovi će biti ophrvani obavezama i do 19. avgusta bi moglo da im bude teško da se snađu.
Lavovi će biti ophrvani obavezama i do 19. avgusta bi moglo da im bude teško da se snađu.foto: Shutterstock/Daniel Eskridge

U prvim danima retrogradnog Merkura biste mogli da se osećate kao da vam ništa ne ide od ruke i kao da vam je na neki način "uvaljen vruć krompir" s kojim ne znate šta da radite. Najbolje je prihvatiti energiju koja vam je data i pustiti stvari da idu svojim tokom dok se ples planeta ne stabilizuje.

 

  • Vaga


Pripadnici ovog znaka mogu da očekuju da će im se tokom retrogradnog Merkura u životu ponovo pojaviti ljudi iz prošlosti, najverovatnije stari i bivši prijatelji, ali nije isključen ni povratak neke neprežaljene ljubavi.

 

Vagama retrogradni Merkur vraća ljude iz prošlosti.
Vagama retrogradni Merkur vraća ljude iz prošlosti.foto: Shutterstock / boytsov

Na Vagama je da odluče hoćete li ih pustiti ponovo u svoj život, ali pri tome budite veoma oprezni – obratite pažnju jesu li se zaista promenili i evoluirali. Ukoliko nisu, možda bi trebalo da ostanu u prošlosti.

 

  • Strelac


Večito željan avanture, Strelac neće biti preterano pogođen ovim retrogradnim Merkurom, ali će mnogo više nego inače čeznuti za putovanjem, istraživanjem i novim iskustvima. Ukoliko to sebi ne može da priušti, neće mu biti lako.

 

Strelčevi se neće osećati posebno ispunjenog tokom retrogradnog Merkura.
Strelčevi se neće osećati posebno ispunjenog tokom retrogradnog Merkura.foto: Tatyana Volkova/Shutterstock

Pripadnici ovog znaka uhvatiće sebe kako se stalno zamišljaju na nekom drugom mestu, s nekim drugim ljudima, u nekoj novoj situaciji i biće nezadovoljni svojom svakodnevicom, pa bi im prijalo da urade bilo šta sitno što može da zadovolji njihov avanturistički duh.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Koju strategiju koriste dobitnici igara na sreću?

 

makonda-tracker