oprezno!

5 znakova na koje će najlošije uticati RETROGRADNI MERKUR: Nekog čekaju kvarovi po kući, nekoga vrlo OZBILJNI PROBLEMI

0

Dok nam se bliži naredni retrogradni Merkur, koji će od 1. do 25. aprila biti najpre znaku Ovna, pa u znaku Bika, otkrivamo na koga će se najnegativnije odraziti

Retrogradni Merkur najlošije će uticati na 5 horoskopskih znakova
Retrogradni Merkur najlošije će uticati na 5 horoskopskih znakovafoto: Africa Studio, Shutterstock

"Retrogradni Merkur" jedna je od najpoznatijih sintagmi u astrologiji i obično se vezuje za negativan period.


Tokom naizgled retrogradnog kretanja Merkura, deluje kao da se planeta najbliža Suncu kreće unazad, za šta su drevni astrolozi verovali da utiče na naše živote.


Ovog puta, Merkur ulazi u fazu retrogradnosti 1. aprila u 11.14 i izlazi iz nje 25. aprila u 13.54, a biće najpre u Ovnu, a potom u Biku.

Na koga će najviše uticati naredni retrogradni Merkur?

 

  • Blizanci


Pošto znak Blizanaca vlada komunikacijama, na koje Merkur utiče u velikoj meri, ljudi rođeni od 21. maja do 20. juna mogu da očekuju mnogo problema koji se tiču ove oblasti. To znači da ćete možda izgubiti telefon ili doživeti neki kvar, da može da vam zaluta važan i-mail. Pazite kako se izražavate da vas ne optuže za ogovaranje.

 

Retrogradni Merkur nastupa 1. aprila i traje do 25. aprila
Retrogradni Merkur nastupa 1. aprila i traje do 25. aprilafoto: Buradaki / Alamy / Alamy / Profimedia
  • Rak


Ako ste rođeni od 21. juna do 22. jula, možete očekivati neke sitnije probleme kod kuće. Uglavnom to nisu neke životno važne stvari, ali nije isključeno da će vam zagoreti ručak, da će vam propadati biljke, kasniti računi, da će doći do kvarova aparata...

 

  • Devica


Za ljude rođene od 23. avgusta do 22. septembra retrogradni Merkur donosi brojne izazove, naročito na radnom mestu. Možete očekivati kašnjenja, da i sami kasnite, kvarove opreme s kojom radite i mrzovolju među kolegama. Pre nego što predstavite svoj rad, obavezno još jednom proverite jeste li sve uradili kako treba.

 

  • Strelac


Osobe koje su rođene od 23. novembra do 21. decembra ne bi trebalo da putuju u ovom periodu, a astrolozi im savetuju da svaki put koji mogu odlože jer preti mogućnost da vam se putovanje otkaže u poslednjem trenutku, da dođe do kvara na vozilu, da promašite smer... Biće vam neophodno mnogo strpljenja čak i u gradskoj vožnji.

 

Za nekoga, poput Rakova, retrogradni Merkur znači samo eventualni haos u kuhinji
Za nekoga, poput Rakova, retrogradni Merkur znači samo eventualni haos u kuhinjifoto: Pixel-Shot/Shutterstock
  • Jarac


Ukoliko ste rođeni od 22. decembra do 19. januara, izbegavajte da kupujete ili prodajete nekretnine. Može doći do problema s papirologijom, pakovanjem i preseljenjem. Ipak, ovo jeste period za okretanje domu, pa se preporučuje da provedete što više vremena u krugu porodice i kod kuće.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Astrolog o godini Drvenog zmaja

 

makonda-tracker