Veliki GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2024. godinu: Ovan bi mogao da upozna SRODNU DUŠU, a koga čeka MORE PROBLEMA?

0

Bikovi, Jupiter vam je pružio prilike koje se ne propuštaju, doživećete poslovni bum i bićete zadovoljni onim što ste postigli, kao i onim što radite.

GODIŠNJI HOROSKOP ZA LAVA
GODIŠNJI HOROSKOP ZA LAVA foto: ANTON URICH/Shutterstock

LAV

 

LJUBAV: Kao što je vaše ljubavno nebo očišćeno od zahtevnih planetarnih uticaja proteklih godina, i imate osećaj da su se neka vrata otvorila, na njenom pragu se konsoliduje opozicija Pluton, koji će samleti sve što Saturn nije ustoličiti pre, do kraja, ali postepeno i gotovo nevidljivo. I dalje ćete morati da se ponašate zrelo, nema laskanja, niko vam neće progledati kroz prste. Oni u vezama balansiraju između detinje želje za cirkuskim predstavama i stvarnosti koja zahteva da sve bude jasno, čisto, promišljeno. Pravac koji ste postavili, bilo vi ili zajedno, neće tolerisati nikakve ludosti. Imajte ovo na umu kada se udvarate nekome, ako ste i dalje slobodni. Međutim, sada znate šta želite, pa će vam biti lakše. Venera vam je naklonjena od 1. januara. do 24.1. od 8.4. do 30.4., od 12.7. do 6.8. kada je u Lavu, a od 18.10 do 12.11.

 

KARIJERA: Biće velike mogućnosti za razvoj karijere i vaše pozicije u poslu, ali samo pazite da sve to ne raznesete zbog nervoze, žurbe ili nekih utopijskih ideja. Budite realni, držite se zadatih šablona i jednostavno radite, rezultati su tu, neće izostati. Štaviše, tokom proleća, zbog konjunkcije Jupitera i Urana u vašoj prirodnoj 10. kući karijere, moguća je iznenadna i neočekivana promocija ili neka prilika o kojoj niste ni sanjali. Takođe je važno da ne računate na tuđa ulaganja i da ne uzimate kredite, jer će vas iscrpiti više nego što biste od njih dobili. Poslednja dva meseca u godini radićete danonoćno zbog Marsa u vašem znaku, pa pazite da ne pregorite. Red aktivnosti, red odmora i sve će biti za pet.

 

ZDRAVLJE&SAVET: Ništa i niko neće biti protiv vas, ali ni za vas. To će izazvati ljutnju jer će vam nedostajati ono što najviše volite – biti u centru pažnje. Ovo su prilike da se malo odmaknete i analizirate šta je unutra, što će vas onda učiniti zanimljivijim drugima.

DEVICA

 

LJUBAV: Nastaviće da vas s vremena na vreme muči opozicioni Saturn u vašoj prirodnoj 7. kući braka i dugotrajnih veza. Istina, neki su već naučili da se nose sa tim, kroz humor, gledajući takve sadržaje, prizivajući na sebe pozitivne i vesele misli, i sve to šireći kroz svoju vezu. Samo tako nastavi, posebno kada dođu ti sivi dani. Od vas se traži red, strpljenje, zrelost, odgovornost, pa prihvatite sve. Pokažite se kao odrasla osoba. Kasnije će ti biti drago. Pomračenje Meseca 18.9. u vašem prirodnom 7. polju će pokrenuti neka pitanja ili emocije sa kojima će biti teško da se nosite. Izdržao, spasio. Ako ništa drugo, onda je tako. Ne čačkaj tamo gde ne bi trebalo. Obavezno iskoristite dane kada vam je Venera naklonjena, a to će biti od 24. januara. do 17.2., od 30.4. do 24.5., posebno od 6.8. do 30.8. kada je u vašem znaku, a od 12.11. do 8.12.

 

KARIJERA: Saradnja i rad po ugovoru tokom cele godine zahtevaće od vas da budete promišljeni, profesionalni i uzdržani. Proverite činjenice i držite se podrazumevanih obrazaca i biće vam dobro. S druge strane, biće vam otvorena nova znanja i novi horizonti u vašoj profesiji. Neki će početi da usavršavaju svoje stručno znanje, a to će posebno dobro doći za to proleće. Biće onih koji će po sve otići u inostranstvo, ali će pre svega nešto naučiti. Ako još uvek studirate, ovo je dobro vreme za planiranje i razmenu u vezi sa vašim studijama. Posle 26.5. zbog Jupitera u vašem prirodnom 10. polju karijere moguće su dobre prilike za razvoj, veći posao ili napredovanja.

 

ZDRAVLJE&SAVET: Manje briga dolaziće spolja, od drugih ljudi, posebno od starijih ili autoriteta. Nemojte previše diskutovati i analizirati, jer ćete samo trošiti energiju. Uzmite stvari kao činjenice i bavite se njima svakodnevno. Već sledećeg dana biće lakše. Korak po korak.

GODIŠNJI HOROSKOP ZA VAGU
GODIŠNJI HOROSKOP ZA VAGU foto: ANTON URICH/Shutterstock

VAGA

 

LJUBAV: Dva pomračenja u vašem znaku, 25.3. (Meseca) i 2.10. (Sunce) će vas staviti u centar pažnje. Tih dana ćete intenzivno razmišljati i osećati sebe, svoju poziciju u vezi ili ćete morati da se bavite tom temom. Važno je da donesete odluke koje će vam biti važne barem dan nakon što prođe pomračenje, jer će vam tada sve biti jasnije. 8.4. je takođe pomračenje (Sunca) u Ovnu, iu vašoj prirodnoj 7. kući braka i dugih veza, tako da je oko tih dana manje-više isto, s tim da je fokus više na drugoj strani. Ova godina će za vas biti značajna u ljubavi jer će iznedriti neke novine, bitne odrednice, a na vama je da donosite mudre odluke slušajući pre svega sebe iznutra. Venera vam je naklonjena od 17. februara. do 12.3., od 24.5.

do 18.6., od 30.8. do 24.9. kada je u Vagi, a od 8.12. do kraja godine.

 

KARIJERA: Atmosfera na radnom mestu će postati sumornija i zahtevnija, a odnosi sa kolegama zahtevaće strpljenje, zrelost i promišljenost. Biće vam malo teže, ali uz pametno balansiranje moći ćete da sve postavite na svoje mesto. Istovremeno, neobično je da je tokom proleća moguć iznenadni neočekivani dobitak ili podrška drugih (to nisu kolege ili podređeni, već neko van toga), što će vas ispuniti dodatnim entuzijazmom za rad. Da ti dam dobar vetar u leđa. Posle 26.5. kada Jupiter pređe u znak Blizanaca, sve će vam biti lakše, a moguće je da ćete ojačati poslovanje i kontakte sa inostranstvom, što će vam otvoriti velike mogućnosti za profesionalni razvoj. Oni koji uče će imati koristi.

 

ZDRAVLJE&SAVET: Iako će vam se ponekad činiti da imate veće zahteve nego što možda zaslužujete, dugoročno gledano, pred vama je period kada će vam mnogo toga ići na ruku. Verovatno ga nećete videti odmah, ali će vremenom postati očiglednije. Ne brini.

ŠKORPIJA

 

LJUBAV: Već ste navikli da je Uran protiv vas, što svako malo unosi neku žurbinu ili ekstravaganciju u vezu. Ove godine će se ljubavni markeri pojačati sa Saturnom i Neptunom u vašoj prirodnoj 5. kući ljubavi, pa će neizbežna nervoza ustupiti mesto nekoj zrelosti, neobičnoj ozbiljnosti, zahtevnosti tipa koji zahteva strpljenje ili slično. Ono što je važno jeste da ćete se sa svime nositi više nego dobro, štaviše, takve situacije će doprineti jačanju vaših ličnih odnosa i na neki način ih čak i stabilizovati. Pošto ste po prirodi hladnokrvni, prihvatite sve i izaći ćete kao pobednici. Samo držati. Jupiter u Biku do 26. maja. sve će ublažiti. Iskoristite povoljno aspektovanu Veneru 12. marta. do 8.4., zatim od 18.6. do 12.7., a posebno od 24.9. do 18.10 kada je u vašem znaku.

 

KARIJERA: Tokom proleća moguć je neočekivano dobar ugovor koji će vas iznenaditi ili dogovor o nekoj saradnji koji će imati isti efekat. Budite spremni i otvoreni za takve mogućnosti. Istina, isto proleće će doneti i pomračenje, 4/8, u vašem 6. službi i radnom mestu, pa možete očekivati neke vesti ili promene tih dana. Sve ostalo će se dešavati standardno i manje-više ustaljeno, a vi ćete balansirati kako najbolje znate. Vaš fokus ove godine će biti više na privatnim temama ili onima vezanim za decu i mlade, a ponekad ćete raditi i napamet (osim prethodno navedenih situacija). Ipak, budite na oprezu, da dobru prolećnu priliku ili promenu ne dočekaju nepripremljeni.

 

ZDRAVLJE I SAVET: Znaćete kako da se nosite sa svom nervozom na pravi način jer ćete imati dovoljno pratećih aspekata da plutate. Zato će bitke koje vodite na kraju ići u vašu korist, ako ste svesni da trčite maraton, a ne sprint.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker