saveti astrologa

7 planeta je RETROGRADNO u isto vreme, što znači – SPREMITE SE ZA HAOS! Evo kako će na naše živote uticati ovaj fenomen

0

Astrolozi kažu da to što je sedam planeta istovremeno retrogradno nije dobra vest, ali savetuju i kako se snaći u zbrci koja je pred nama

Kako će retrogradnost 7 planeta uticati na naše živote?
Kako će retrogradnost 7 planeta uticati na naše živote?foto: Sergey Nivens/Shutterstock

Ako vam se čini da je ovo leto čudno, astrolozi kažu – ne, ne umišljate!


Zaboravite retrogradni Merkur, nastupila je neobična astrološka sezona u kojoj je sedam planeta retrorgadno istovremeno.


Reč "retrogradno" često ima lošu reputaciju, čak i van astroloških krugova. U astro smislu, ovaj pojam se odnosi na planetu koja deluje kao da se kreće u obrnutom smeru, što dalje navodno utiče na to kakva energija stiže u naš život. Veruje se – vrlo negativna energija.


Budući da smo došli u situaciju da je čak sedam planeta u retrogradnom kretanju u isto vreme i da će to trajati nekoliko nedelja, ova neobična energija mogla bi još više da dođe do izražaja.

 

  • Kako retrogradno kretanje planeta utiče na život?


Kako objašnjavaju astrolozi, što je planeta bliža Zemlji, veća je verovatnoća da će direktno uticati na naše živote dok je retrogradna. Kada se naizgled unazad kreću planete koje su nam dalje u solarnom sistemu, efekat je više kolektivne prirode, a manje individualan. Zbog toga se one i smatraju generacijskim, a ne individualnim planetama.


U svakom slučaju, kada je sedam planeta retrogradno istovremeno, to može imati "efekat složenosti", izazivajući usporavanje u različitim oblastima života i podstičući nas da pogledamo unutar sebe.

 

Venera će, takođe, biti retrogradna u narednom periodu
Venera će, takođe, biti retrogradna u narednom periodufoto: Outer Space/Shutterstock
  • Koje su planete trenutno retrogradne i kako to utiče na nas?

 

  • Retrogradni Merkur


Merkur je retrogradan u Devici od 23. avgusta do 15. septembra, a kako je to planeta komunikacije, moglo bi da dođe do kašnjenja, tehnoloških problema i nesporazuma.


Kako kaže astrološkinja Lisa Stardast, možemo da očekujemo smetnje u rutini, komunikaciji i u oblasti zdravlja, a najbolji način da se snađemo u tom haosu jeste da prihvatimo Devičin organizacioni duh i obratimo pažnju na detalje.

 

  • Retrogradna Venera

 

Venera je retrogradna u Lavu od 23. jula do 3. septembra, posle čega kreće u postretrogradnu senku do 7. oktobra.

 

Budući da vlada ljubavlju, lepotom, finansijama i vezama, može da izazove mnoge drame i sukobe, često oko nekih suštinskih vrednosti.


Sada je potrebno da se fokusiramo na ono što nam donosi sreću i oživljava kreativnu iskru, posebno je se ova retrogradnost dešava u samoorijentisanom znaku Lava.

 

  • Retrogradni Jupiter

 

Jupiter će biti retrogradan od 4. septembra do 3. decembra, i to u znaku Bika.
Pošto je poznat kao planeta sreće, neće nas toliko poremetiti kao ostale planete, a uglavnom ćemo se baviti ramišljanjem pod njegovim uticajem i mogli bismo da shvatimo koliko smo srećni onim što imamo.

 

retrogradni Jupiter najmanje će uticati
retrogradni Jupiter najmanje će uticatifoto: berni0004/Shutterstock
  • Retrogradni Saturn

 

Saturn je retrogradan od 17. juna i biće tako do 4. novembra, i to u znaku Riba, prvi put posle 30 godina.


To bi moglo da označi duhovni poziv za buđenje i tera nas da definišiemo svoje granice i otkrijemo gde nas one sputavaju.

 

  • Retrogradni Uran

 

Uran je retrogradan od 28. avgusta do 27. januara 2024. godine u znaku Bika i mogao bi da podstakne neka unutrašnja previranja i introspekciju.
Učićemo da se suočimo sa svojim strahovima.

 

  • Retrogradni Neptun

 

Neptun je retogradni u Ribama od 20. juna do 6. decembra, a kako ova planeta vlada carskom iluzija, bekstvom i duhovnošću, mogli bismo da podignemo veo koji skriva naše snove i ambicije i definitiše granice između dobrog i toliko dobrog da jedva možemo da poverujemo šta se dešava.

 

  • Retrogradni Pluton

 

Pluton igra svoj retogradni ples od 1. maja i tako će se nastaviti do 10. oktobra.
Iako se ova retrogradnost inače ne oseća intenzivno, sada je situacija drugačija jer oscilira između Jarca i Vodolije, a mogli bismo da otkrijemo neke suštinske stvari. Šta se zapravo krije ispod površine, saznaćemo sad.
 

 

BONUS VIDEO

Da li hrišćanstvo i astrologija mogu da idu zajedno?

 

makonda-tracker