astro

RUŽIČASTI MESEC stiže 6. aprila: Evo šta to donosi svim horoskopskim znakovima, a nije ono što ste pomislili

0

Proleće je konačno stiglo, a znate kako kažu, aprilski pljuskovi donose... Ružičasti Mesec?

Ružičasti mesec
Ružičasti mesecfoto: Darkfoxelixir Shutterstock

Aprilski pun mesec, poznat kao „Ružičasti Mesec“, stiže 6. aprila u 00:37 sati. I biće u znaku Vage, koja je orijentisana na harmoniju. No, znamo da njegov naziv mnoge može da navede na pogrešan trag.

 

Tako da vam odmah kažemo - ako ste pomislili i ponadali se da ćete svoj Instagram nalog napuniti spektakularnim slikama Meseca ružičaste boje - prevarili ste se. Ne očekujte da ćete uslikati tako nešto, ali zato ima dosta toga drugog zanimljivog u ovoj lunaciji.

 

Kao prvi prolećni pun mesec, astrologija kaže da će  "la luna" sigurno doneti mnogo sunčeve svetlosti i dosta dobrih vibracija. Ali da biste pravilno iskoristili ovu energiju, morate razumeti duhovno značenje punog meseca u aprilu 2023. godine.

 

Ovo je sjajan momenat za zatvaranje nekih starih poglavlja
Ovo je sjajan momenat za zatvaranje nekih starih poglavljafoto: Shutterstock/YAKOBCHUK VIACHESLAV

Pošto pun mesec uvek završava lunarni ciklus, ovaj događaj će doći sa zatvaranjem nekih pogalvlja i emocionalnim oslobađanjem za sve horoskopske znakove.

 

Ali sa završetkom jedne faze dolazi i početak druge, a prema astrologu Ketrin Gerdes, izgleda da će pun mesec biti jednako veseo kao što njegovo ime sugeriše. 

 

- Dolazi posle prolećne ravnodnevice, pa se ovaj Ružičasti Mesec poklapa sa dolaskom sunčeve svetlosti i zagrevanjem na severnoj hemisferi. Napuštamo mračna godišnja doba provedena u zatvorenom prostoru i vraćamo se većoj povezanosti sa prirodom, a možda i jedni s drugima - objašnjava Gerdes.

Usmeravanja i konkretizovanje vaših namera je neophodno za svaki pun mesec, ali prema Gerdesovoj, možete mnogo više da uradite kako biste izgradili svoju duhovnu vezu sa punim ružičastim mesecom 6. aprila.
 

Koje je duhovno značenje Ružičastog Meseca?
 

Vraćamo se povezanosti sa prirodom
Vraćamo se povezanosti sa prirodomfoto: Soloviova Liudmyla/Shutterstock

Pre nego što izvadite svoju najskuplju kameru sa namerom da snimate, trebalo bi da znate da Pink Mesec zapravo neće biti ružičast. Umesto toga, Gerdesova kaže da je aprilski pun mesec dobio ime po domorodačkim narodima koji su koristili ovaj lunarni događaj da obeleže „cvetanje prvog ružičastog, prolećnog divljeg cveća“.

Ružičasti mesec nije jedino ime za "la luna" u ovo doba godine. Prema magazinu "Farmer's Almanah", ružičasti Mesec će takođe biti udvostručen kao Pashalni pun mesec, jer je to prvi prolećni pun mesec i poklapa se sa Uskrsom. Gerdesova objašnjava da se ovaj astro događaj obično naziva i Mesec koji se budi, pošto označava „sezonu ponovnog rođenja“.

Kakvu energiju nam šalje Ružičasti Mesec?

 

Najvažnija stvar koju možete da uradite je da zapamtite da ostanete sa obe noge na zemlji. Da biste to uradili, preporuka je da budete „proračunati u pogledu vremena provedenog na otvorenom“, kao i da negujete odnose sa dragim osobama.

Kako dani budu duži, svetliji i topliji, poželećete da provodite više vremena napolju. Za ovaj aprilski pun mesec, povezivanje sa prirodom je od suštinskog značaja.

 

- Planirajte avanturu, idite na planinarenje ili obrišite prašinu sa bicikla i idite na vožnju. Ako imate baštu, znate da je ovo vreme kada mu joj je potrebna vaša pažnja. Sa toliko kolektivnog fokusa na obnavljanje energije i dobre vibracije, ovaj Ružičasti Mesec je pravo vreme da se ponovo okupite sa svetom prirode, omogućite energetsko resetovanje i posmatrate kako ostalo dolazi na svoje mesto - objašnjava Gerdesova.

Pun mesec će biti u Vagi, znaku ravnoteže i harmonije, tako da Gerdes predlaže napravite jednu malu „unutrašnju proveru oko odnosa sa nekim ljudima“.

 

Ružičasti mesec je u znaku Vage
Ružičasti mesec je u znaku Vage foto: Shutterstock/Allexxandar

- Znak Vage oličava pravdu i pravičnost, koje nisu baš najbolje za isterivanje na čistac, ali su zato ključne za uspešna partnerstva. Zapitajte se u koja partnerstva bi trebalo da ulažete i gde bi trebalo da se uspostavi ravnoteža? Drugim rečima koje stvari želite da rešite i ispravite, a gde samo da se okrenete i odete - kaže Gerdesova.


Iako je Vaga glavna "zvezda filma" ovog meseca, biće i mnogo planetarne aktivnosti u znaku Bika.

 

- Energija Bika će sigurno pokrenuti pitanja oko tema bezbednosti, stabilnosti, investicija i sopstvene vrednost. Zbog toga bi trebalo da istražite unutrašnja osećanja stabilnosti i pogledate svoje finansije da biste se preračunali i investirali u ono što je zaista vredno - savetuje ova astrološkinja,

 

 

makonda-tracker