koji je vaš broj?

Datum venčanja krije tajnu (ne)srećnog braka: Šta numerologija otkriva o trajanju i kvalitetu zajednice

0

Saberite cifre koje čine datum vašeg venčanja i saznaćete mnogo o svom braku, smatraju numerolozi

foto: Africa Studio/Shutterstock
foto: Africa Studio/Shutterstock

Ako ste ikada u 10 sati i 10 minuta poželeli želju, već vam je jasno šta je numerologija. Numerolozi veruju da svaki broj ima svoje mistično značenje i svoju vibraciju i da na svojevrstan način određuje sudbinu.


Numerologija sve povezuje s uticajem brojeva na naš život, pa izuzetak nisu datumi, a jedno od najčešćih pitanja onih koji veruju u moć brojeva glasi kako datum venčanja utiče na kvalitet i dugotrajnost braka.

 

Kako utvrditi broj svog braka?


Saberite sve brojeve koji čine vaš datum venčanja, a potom saberite cifre koje čine dobijeni rezultat. Recimo, ako ste se venčali 9.6.2018. godine, saberite 9+6+2+0+1+8 i rezultat će biti 26, a zatim saberite 2+6 i dobićete broj svog braka – 8!


Značenje broja braka


Numerolozi ističu da svaki broj otkriva da li će brak potrajati i kakav će biti, a ovo su njihova tumačenja.

 

  • Broj braka 1


Kao i svaki početak, ovaj broj je povezan sa Suncem, odnosno toplinom, energijom, vatrenoću, strašću i intenzivnim emocijama.


Veruje se da je brak koji je sklopljen na datum koji daje numerološki broj 1 pun sklada i ljubavi, da je stabilan, harmoničan i da će trajati.

 

Venčanje, Svadba
foto: Pavlo Melnyk/Shutterstock
  • Broj braka 2

 

Kako se u numerologiji dvojka povezuje s Venerom, ovakvi brakovi su strastveni i puni snažnih emocija, ali u njima ima i pomalo brzopletosti, avanturizma i, ponekad, nepromišljenosti.
Ovakvi parovi često se nalaze pred izazovima, ali ako je u pitanju prava ljubav, ona uvek pobedi.

 

  • Broj braka 3

 

Numerolozi ističu da je broj 3 u vezi s Jupiterom, koji vlada srećom, religijom, obrazovanjem, putovanjima i novcem. Materijalno bogatstvo je izuzetno bitno u slučaju Jupitera, pa parovi čiji je bračni broj 3 drže do finansijske stabilnosti.
Ako nema novca, kod njih će biti i više problema, a ako imaju iste ciljeve i jednako su ambiciozni i motivisani novcem, prepreke ne postoje.

 

Numerolozi smatraju da se u ovakvim brakovima često rađa troje i više dece.

 

  • Broj braka 4

 

Prema numerolozima, ovo je najstabilnijih brak! Na njega utiče Saturn, a ovakvim odnosima vladaju razumevanje i spokoj, pa obično imaju velike planove i sve ih ostvaruju.

 

Venčanje, Svadba
foto: Wedding and lifestyle/Shutterstock
  • Broj braka 5

 

U pitanju su dinamični brakovi kojima vlada Merkur. Oni obično često putuju i sve im je u znaku zabave i avanture, a da bi opstali često unose neke promene u svoj život.


Jedino što može da razori ovakav par jeste – kolotečina.

 

  • Broj braka 6

 

Kao i na dvojku, na broj 3 u numerologiji utiče Venera, što znači da sve pršti od ljubavi, romantike, strasti.


Međutim, broj 6 donosi i to da par mora malo više da se bavi svojim odnosom, pristaje na kompromise zarad porodice i oboje moraju jednako da budu uključeni.

 

  • Broj braka 7

 

Budući da Uran, koji je povezan sa sedmicom, predstavlja riskiranje, napetost i element iznenađenja, parovi koji se venčavaju na datum čiji je numerološki rezultat broj 7 često su potpuno suprotni.


Oni se neretko razlikuju po mnogim pitanjima, ali uz ljubav i dobru organizaciju uspevaju da prevaziđu prepreke.

 

Venčanje, Svadba
foto: Dmytro Sheremeta/Shutterstock
  • Broj braka 8

 

Ovim brojem u numerologiji vlada Mars, što znači: strast i impulsivnost.
Takvi parovi su česo vrlo bliski, zajedno jaki i imaju šansu da ostanu zajedno do kraja života, ali samo ako zadrže strast jedno prema drugom.


Kod njih je posebno bitno da misle i o balansu, odnosno da ne zapostavljaju partnera zbog karijere i obrnuto.

 

  • Broj braka 9

 

Ovakvi brakovi obično se sklapaju nakon pobeđenih prepreka i mnogo svađa, a često su to ljudi koji su u prošlosti raskidali više puta. Brojem 9 vlada Neptun, planeta misterija i snažnih emocija.


Ukoliko su odani jedno drugom i prihvataju drugu stranu uz sve mane, ova ljubav traje, ali problemi nastaju kada počnu osude, nema novca ili je neko zlopamtilo.

 

 

makonda-tracker