DRUGI PO REDU OVE GODINE

Koga će RETROGRADNI MERKUR najviše POREMETITI? Počinje 10. maja, ova 4 ZNAKA posebno treba da se pripaze

0

Retrogradni Merkur će trajati od 10. maja do 3.juna.
 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Drugi po redu, ove godine, retrogradni Merkur nam uskoro stiže. Kada dođe do rotacije ove planete nastaju mnoge nedaće, pa se s razlogom mnogi tada paze više nego inače.

 

Tada češće dolazi do sukoba, nesporazuma, loših poslovnih poteza, gubitka novca. Ovog proleća, rertrogradni Merkur se u prvoj polovini svog kretanja približava Blizancima, a u drugoj Bikovima.

 

 

Ova dva znaka mogu da očekuju promene na polju ljubavi i karijere.

 

Evo koji znakovi će najviše osetiti posledice retrogradnog Merkura koji je pred nama

 

BIK

 

Bikovi treba da vode računa o tome gde i kako troše svoj novac i energiju. Retrogradni Merkur posebno utiče na prvu kuću, kuću sebe i drugu kuću, kuću finansija i vrednosti. Pazite na finasije, jer ima mnogo potencijala za brz gubitak novca. Za početak odložite šoping za bolje vreme.

U drugoj polovini, Merkur utiče na vaš osećaj identiteta, uzrokujući veliku distorziju vaše slike o sebi. Pazite da ne upadnete u loša osećanja i negativne misli, pokušajte da radite afirmacije.

 

Horoskop, Proleće, Žena, Gitara, Boho
foto: Zolotarevs/Shutterstock

 

BLIZANCI

 

Blizancima predstoji egzistencijalna kriza. Retrogradni Merkur provodi vreme u vašoj prvoj kući sebe tokom prve polovine svog kretanja i drži vas u introspektivnom prostoru, zarobljene u mislima. Više vremena provodite u prirodi, kaoko biste mogli da razbistrite misli.

Takođe, ovaj tranzit provodi vreme i u vašoj dvanaestoj kući podsvesti, što vas čini dodatno ranjivim na prevare i iluzije. Kako Merkur prelazi u Bika, biće potrebno da Blizanci privremeno predaju svoj društveni život i fokusiraju se na isceljenje.

 

DEVICA

 

Devicama se savetuje oprez pri korišćenju društvenih mreža. Svaki pogrešan korak može izazvati haos u vašem društvenom životu.

Retrogradni Merkur će ući i u vaše polje filozofije, uzrokujući da počnete da preispitujete sve što ste ikada znali, a taj gubitak kontrole može biti zastrašujući. Kako Merkur prelazi u Bika, Devica će osetiti potrebu da pobegne od uobičajenih rutina, ali putovanja na velike udaljenosti ili bilo šta što je previše van njihovog uobičajenog rasporeda treba izbegavati ako je moguće.

 

Astrologija, Horoskop, Zodijak, Natalna karta, Ovan
foto: Profimedia

 

RIBE

 

Kod Riba retrogradni Merkur ulazi u četvrtu kuću doma i porodice. Budite oprezne, jer bi moglo da bude problema nardnih nekoliko nedelja. Sada nije dobar trenutak za selidbe, odložite kupovinu novog stana.

Takođe, obratite pažnju na komunikacije, izazivajući ekstremnu konfuziju kada je u pitanju izražavanje vaših ideja ili obrada informacija. Trudite se da stvari ne shvatate lično.

 

makonda-tracker