Ponekad nije dovoljno samo preći most

Pravo je vreme da odbacite staro i počnete novo: Šta će se sve desiti kada tranzitna Venera uđe u inkonjunkciju sa Uranom u znaku Ovna

0

Danas, 27. novembra, tranzitna Venera iz III dekade Škorpije ulazi u inkonjunkciju sa Uranom u znaku Ovna. Da li ste znali da se inkonjunkcija doslovno tumači kao smrt starog i početak novog?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Inkonjunkcija ili kvinkunks nije tradicionalni tzv. ptolomejski aspekt, jer znaci koji grade inkonjunkciju nemaju ništa zajedničko, ni pol, ni element, ni kvalitet. Za planete koje grade inkonjunkciju kažemo da se ne vide ili da su u averziji jedna prema drugoj. Kepler je inkonjunkciju nazivao aspektom smrti.

 

Uran u Ovnu uvek predstavlja pionira, Ovan je prvi znak zodijaka i "početak svih početaka". Ovan je kardinalni (brzi), muški (aktivni) znak koji pripada vatrenom elementu, prva iskra, mladost, početak proleća, inicijalna kapisla, koja pobuđuje sve ostale energetske potencijale, prenosi Lovesensa, piše astrolog Miloš Tomić. S druge strane, Škorpija je osmi znak zodijaka, vodeni, ženski (pasivni), fiksni (statičan, čvrst) znak, koji simboliše smrt, propadanje, destrukciju, kraj, inat, strah, dramu, ekstrem...
 

Ovan kao prvi znak daruje život, Škorpija kao osmi znak ga oduzima. Kao što je rečeno, Ovan pripada Vatri, Škorpija Vodi - "gašenje", Voda i Vatra nemaju ništa zajedničko, ne tolerišu se, a Ovan i Škorpija se ne vide i ne povezuju se. Međutim, Veneru i Urana povezuje zajednički dispozitor - debilitirani Mars u znaku Vage. Naredna tri dana će biti izuzetno važna za vaš finansijski i emotivni plan.

 

Sve znaju najbolje i uvek su u pravu: Horoskopski znaci koji su superiorniji od drugih

 

U ova tri dana, kontakt Venere i Urana će doneti sukob mišljenja, subjektivan doživljaj stvarnosti, te preterane i dramatične rekacije na dešavanja u vašoj neposrednoj okolini. Ako niste zadovoljni nečim, ako se osećate zanemareni od strane partnera ili prijatelja, ovo je vreme da napravite presek i donesete nove, bolje i kvalitetnije odluke, koje će se ticati samo vas i vašeg boljeg života. Inkonjunkcija se doslovno tumači kao smrt starog i početak novog.

 

Ako ste usamljeni, vaša znatiželja vas može odvesti na put upoznavanja nekog novog, za koga ćete vrlo brzo shvatiti da ga, dalekosežno gledano, ne vidite u svojoj budućnosti. Ovo nije vreme za otpočinjanje novih veza. Na finansijskom planu, ovaj aspekt će ukazati na nezadovoljstva i prolazno stanje agonije zbog istrošenih resursa.

 

Zapamtite, ponekad nije dovoljno samo preći most. S vremena na vreme, morate prvo spaliti most, pa preplivati reku tj. savladati situaciju na teži način, jer time stičemo iskustvo, koje će nam biti potrebno za neke nove pobede!

makonda-tracker